Ciucă: PNL susţine familia tradiţională

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă, președintele Senatului. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat luni, întrebat despre scandalul iscat după declarațiile Elenei Lasconi, că în PNL "fiecare e liber să se exprime", dar că foarte mult "contează argumentele și opțiunea majorității". El a subliniat că Partidul Naţional Liberal susţine familia tradiţională.

"Eu, ca lider al PNL, doresc să menţionez că PNL susţine familia tradiţională. Decizia care se ia la nivelul altor partide este o expresie a inconsecvenţei legate de o decizie sau alta. Nu vreau să comentez (n.r. decizia USR), nu este treaba PNL. Ceea ce este important pentru noi este ca valorile noastre naţionale să se menţină în setul de politici pe care Partidul Naţional Liberal le asumă", a spus Ciucă.

Ciucă a spus că PNL este "un partid democratic, fiecare fiind liber să se exprime, să aibă propria opinie, contează foarte mult argumentele şi opţiunea majorităţii".

 

Elena Lasconi a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familie din 2018 și a iscat un scandal de proporții. Chiar și fiica ei a acuzat-o de homofobie.

După ce scandalul a luat amploare în mediul online, Elena Lasconi a decis să se retragă de pe lista candidaților USR pentru alegerile europarlamentare.  

„În această seară, Biroul Național al USR a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaților la alegerile europarlamentare. Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanță în administrație. Lasconi a intrat în politică pentru a construi străzi, școli, spitale, comunități, și va continua să facă asta la Câmpulung, susținută de USR. Colega noastră s-a retras din dorința de a nu afecta campania pentru alegerile europarlamentare, pentru a nu permite ca o serie de discuții apărute în spațiul public să mute atenția de la problemele cu care România se confruntă. USR își reafirmă susținerea pentru principiile și valorile liberale pentru care luptă atât în România, cât și în Europa”, a transmis Biroul Național al USR.  

Președintele USR, Cătălin Drulă, a transmis duminică, pe Facebook, că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri