CJ Prahova: Zero lei la investiții, 185.000 lei pentru deplasare la New York

Data actualizării: Data publicării:
Romania Day on Broadway 2016

Consiliul Județean Prahova, condus de Bogdan Andrei Toader (PSD), a aprobat, joi după-amiază, bugetul județului pe anul 2017. Nu este prevăzut niciun leu pentru investiții, acestea urmând să fie făcute din excedentul bugetar al anilor anterior. În schimb, este prevăzută suma de 185.000 lei pentru deplasarea a șase persoane din cadrul instituției la Festivalul Romania Day on Broadway, care va avea loc la New York, pe 14 mai.

Romania Day on Broadway 2016
Romania Day on Broadway, ediția 2016. Sursă foto: http://romaniabroadway.com

„Pentru anul 2017, suma bugetului este 412 milioane de lei şi cheltuieli totale avem în sumă de 555 milioane lei. (...) Anul acesta, bugetul propriu nu ne ajunge decât pentru funcţionare, pentru cheltuieli cu personal, cu întreţinere şi cu reparaţiile. Concluzia este că pentru investiţii nu ne-a rămas absolut niciun leu anul acesta. Toate investiţiile se vor face din excedent”, a declarat preşedintele CJ, Bogdan Toader, la finalul şedinţei.

Potrivit proiectului de buget al CJ Prahova, excedentul bugetar s-ar cifra la 112 milioane lei. Din acești bani, aleșii locali ar intenționa să aloce 13 milioane la două spitale (Spitalul Județean Ploiești și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești), să finanțeze activitatea Muzeului Județean de Științele Naturii și Muzeul de Artă Județean Prahova, dar și să acopere asfaltarea unor drumuri județene.

În bugetul pe 2017, CJ Prahova a prevăzut, în schimb, suma de 185.000 lei pentru deplasarea în SUA a șase persoane din cadrul instituției, cu ocazia celei de-a XVIII-a ediții a Festivalului Romania Day on Broadway. „Este vorba de un grup de şase persoane din cadrul CJ, patru dintre aceste persoane fiind consilieri judeţeni şi două din aparatul de specialitate. (...) Noi dorim să avem acolo un stand în care să ne promovăm atât tradiţiile şi meşteşugurile, dar şi partea economică pe care o considerăm foarte importantă, astfel încât să reuşim să atragem eventuali investitori în judeţul Prahova”, a explicat Toader.

Și în 2015, consilierii CJ Prahova au vrut să meargă la festivalul din New York. Participarea a fost aprobată, de principiu, dar deplasarea nu a mai avut loc.

CJ Prahova a mai participat la evenimente similare desfășurate în Franța, Belgia și Italia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri