Dan Barna își propune șeful de campanie comisar european

Data publicării:
catalin drula pro infrastructura consilier al lui ciolos foto facebook crop

Liderul USR Dan Barna îi propune premierului Viorica Dăncilă să îl nominalizeze pe deputatul USR Cătălin Drulă, șeful său de campanie, pentru funcția de comisar european din partea României în locul Rovanei Plumb, care a suferit un eșec, joi, în comisia JURI. Rovanei Plumb i-ar fi fost încredințat portofoliul Transporturilor, iar Dan Barna îl recomandă pe Cătălin Drulă pentru experiența pe care acesta o are în domeniu.

Cătălin Drulă a fost consilier al premierului pe probleme de infrastructură în guvernul condus de Dacian Cioloș. În prezent, este deputat USR și șef de campanie al candidatului la prezidențiale al USR-PLUS, Dan Barna.

„Am o propunere pentru guvernul României. Una care să ne salveze de jena pe care o simțim cu toții astăzi când propunerea PSD pentru postul de Comisar European pentru Transporturi a fost respinsă. Vă propun să numim un om care se pricepe. Un om cu un CV ireproșabil, care a demonstrat de-a lungul timpului de nenumărate ori preocupare și pricepere la infrastructura de transport. Mă gândesc la deputatul Cătălin Drulă căruia, în această seară, i-am propus să accepte să îi înaintez public numele pentru această funcție. De ce tocmai el? E relativ simplu. Înainte de a fi politician, înainte de a fi userist, înainte de a fi ales în Parlamentul național, Cătălin a fost un activist pro-infrastructură”, a scris Dan Barna, joi seara, pe Facebook.

Ca argument, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale din luna noiembrie îi alcătuiește un fel de portret, pe post de scrisoare de recomandare, deputatului Cătălin Drulă: „Și-a petrecut mii de ore studiind proiecte de autostrăzi, comparând, scriind analize, organizând campanii publice pentru o administrare eficientă a banilor publici destinați infrastructurii rutiere. A atras atenția când proiectele trenau, a avut curajul să recunoască când lucrurile mergeau bine, a insistat pentru integrarea României în UE și din acest punct de vedere (uitați-vă doar la o hartă a autostrăzilor europene care să cuprindă și România și veți înțelege de ce folosesc cuvântul “integrare”!). Este coerent, onest și cu o fantastică putere de muncă. Știu asta pentru că e unul dintre artizanii mai multor proiecte la care mulți români au zis “Da”. Nu le enumăr aici pentru că nu promovez un membru al USR sau PLUS, ci pur și simplu un om care ia în serios fiecare proiect în care acceptă să intre. Sunt doar câțiva ani de când lucra la sisteme de livrare de produse medicale cu drone care acum salvează vieți în Africa. S-a întors din Canada unde a făcut studiile ca să pună umărul pentru România. Are acest microb al misiunii publice și cred că trebuie să profităm”, arată Dan Barna.

Recunoaște însă că pentru el personal ar fi o pierdere plecarea lui Cătălin Drulă și precizează că dacă va fi ales pentru această funcție, acesta își va pierde calitatea de membru de partid.

„Vreau să fiu bine înțeles, din momentul în care această propunere va fi acceptată, el încetează să mai fie membru de partid cu tot ce presupune acest lucru. Va fi doar încă un român de care putem fi mândri. Va fi o pierdere pentru mine și pentru partid, dar e un câștig pentru România. Haideți că se poate! Nu trebuie decât un pic de curaj”, îndeamnă Dan Barna.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ce urmează după votul negativ primit de Rovana Plumb?

Rovana Plumb a primit un aviz negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european. Motivul de nemulțumire au fost explicațiile neconvingătoare despre două împrumuturi de la persoane fizice și un împrumut de la o bancă. Prin urmare, Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate ocupa funcția de comisar european.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să retragă nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european, după votul din Comisia JURI a Parlamentului European. Președintele a mai cerut ca o nouă nominalizare să fie făcută numai după ce șeful statului și Parlamentul și-au dat acordul.

Citiți și: PSD, paralizat complet după respingerea Rovanei Plumb în comisia JURI. Liderii sperau că este o exagerare de presă

Președinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Parlamentului European, David Sassoli, au discutat, joi, despre Rovana Plumb și Laszlo Trocsany, candidații României și Ungariei la funcția de comisar european, respinși în comisia JURI. „ Președintele ales Von der Leyen și președintele Sassoli au luat legătura. Un următor pas, ne așteptăm acum la o scrisoare din partea președintelui Parlamentului European, care să conțină decizia Parlamentului European. Aceasta va trebui să cuprindă și recomandările comisiei JURI pentru ambii candidați (al României și Ungariei – n.r.), conform cu regulamentul de funcționare al PE”, a transmis, joi, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, citat de Mediafax.

Citiți și:  Ponta a dezvăluit ce nume i-a propus lui Dăncilă pentru funcția de comisar european: Șanse majore, portofoliu bun şi vicepreşedinte

Prima reacție a Rovanei Plumb după respingerea din Parlamentul European

Ludovic Orban: Dăncilă să nu mai facă nominalizări de comisar european fără acordul preşedintelui Iohannis

Mihai Fifor dă vina pe opoziție, după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică din PE

Redactare: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita