Dan Barna: Vom susține orice formulă de guvern non-PSD care are ca obiectiv anticipatele

Data actualizării: Data publicării:
Dan Barna, președintele USR
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele USR, Dan Barna, a declarat vineri la Brăilă că partidul său va susține în parlament orice variantă de guvern din care să nu facă parte PSD care are ca obiectiv alegerile anticipate.

„Guvernarea PSD trebuie să plece, doamna Dăncilă nu mai are legitimitate. Alianța noastră este dispusă să își asume guvernarea când există o majoritate în Parlament, în momentul în care avem alegeri anticipate  sau alegeri la termen. Alegeri anticipate sunt un obiectiv care poate fi realizat.”, a declarat Dan Barna

Dan Barna susține varianta alegerilor anticipate, deși anticipatele nu pot fi organizate decât anul viitor în condițiile în care Parlamentul respinge două propuneri consecutive de premier și este dizolvat. Dizolvarea Parlamentului se poate face conform articolului 89 din Constituție.

ARTICOLUL 89
(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

„O guvernare cu domnul Tăriceanu cu domnul Ponta, nu poate fi decât o guvernare care să organizeze alegerile anticipate, o guvernare pe care o susținem parlamentar. Vom susține orice formulă de guvern non PSD care are obiectiv anticipatele. Miza este să avem o majoritate în Parlament care să reformeze România.”, susține Barna.

Dan Barna a vorbit și despre alegerile prezidențiale. Acesta susține că un tur doi în care să intre candidatul USR-PLUS și cel al PNL, ar reprezenta o sancțiune pe care o va primi PSD.

”Perspectiva de a avea un tur doi între candidatul PNL și candidatul USR-PLUs ar fi un lucru excelent să sancționăm prin neprezența în turul 2 PSD-ul pentru ireponsabilitatea cu care au transformat România, aproape ne-au scos din Europa.

Românii vor avea de ales între două opțiuni de România. Este viziunea PNL, cu tot ceea ce știm deja din primul mandat al domnului Iohannis, românii pot să analizeze și să tragă concluziile și varianta USR PLUS, varianta în care România trebuie să se schimbe de acum și nu după 5 ani.”, a mai declarat Dan Barna.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri