Dăncilă, despre o invitaţie din partea președintelui Iohannis la summit: Răspunsul este negativ, nu

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila Inquam Photos Octav Ganea (1)
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că nu a primit o invitaţie din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru Summitul de la Sibiu din data de 9 mai, adăugând că a văzut programul şi faptul că şeful statului „face o inspecţie în piaţă”, transmite Agerpres.

dancila sedinta guvern ganea 20190410131224_OGN_8585-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Răspunsul este negativ (...). Am văzut programul, am văzut că domnul preşedinte face o inspecţie în piaţă, e foarte bine că vrea să vadă ceea ce, de fapt, a investit Guvernul, pentru că marea parte a fondurilor pentru acest Summit şi organizarea a aparţinut Guvernului”, a declarat Viorica Dăncilă, marţi, la Parlament, întrebată dacă a primit vreo invitaţie din partea şefului statului pentru Summitul de la Sibiu din data de 9 mai.

Premierul a participat marţi la conferinţa intitulată "Inovarea în domeniul auditului la nivelul Uniunii Europene şi creşterea rolului de îndrumare al Instituţiilor Supreme de Audit în beneficiul societăţii", organizată de România în contextul deţinerii preşedinţiei Consiliului UE. 

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis a explicat faptul că premierul Viorica Dăncilă nu a fost invitată la summitul UE de la Sibiu, afirmând că fiecare stat are un singur reprezentant la acest eveniment, unde vor fi întâlniri numai în format de Consiliu European, astfel că România va fi reprezentată de şeful statului.

„Nu este nici o rea-voinţă, nici o rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui, în Consiliul European, şi noi ne întâlnim aici ca să lucrăm (...) Nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare, la care lumea ar sta şi ar pierde vremea”, a precizat Klaus Iohannis, potrivit News.ro, menţionând şi că „cine doreşte să participe la partea de distracţie este invitat la concert în Piaţa Mare, la liber”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri