Daniel Barbu, surprins în studioul Digi24 de holograma reporterului Toma Petcu

Data publicării:
daniel barbu surprins de holograma

„Ceea ce se poate face este remodelarea aparatului legal, care reglementează chestiunea descentralizării. Se poate merge câțiva pași mai departe în direcția transferului de competențe către comunitățile locale”, a spus Daniel Barbu, senator PNL și ministru al Culturii.

Senatorul a apreciat în legătură cu reîntoarcerea în Parlament a Legii referendumului că este ultima formă de boicot a Traian Băsescu și că nu o mai poate trimite la Curtea Constituțională. Președintele a spus despre reducerea pragului de la 50% la 30% că nu asigură reprezentativitate.

„E una din prioritățile acestei sesiuni. E ultima strigare, ultimul boicot al președintelui și al Curții. Este un boicot, gândiți-vă la soluția pe care a dat-o Curtea: da, bine, dar peste un an. Cu înțelepciune juridică n-ar fi dat niciodată o asemenea soluție”, a mai spus Daniel Barbu.

Ministrul a apreciat că de data aceasta Parlamentul va avea ultimul cuvânt.

În cazul voturilor din Camera Deputaților și din Senat cu privire la urmărirea penală a lui Ovidiu Silaghi, respectiv Varujan Vosganian, Daniel Barbu a spus că „Parlamentul trebuie să se uite cu atenție, să cumpănească și să vadă dacă o asemenea solicitare este întemeiată. Altfel, de ce ar mai trebui Parlamentul?”

Momentul în care Daniel Barbu a fost surprins de apariția reporterului Toma Petcu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri