Daniel Ghiță, despre scandalul din Parlament: "Câțiva deputați de la UDMR erau băuți, miroseau a pălincă. Ne-au invitat la bătaie"

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - PLEN REUNIT - DEZBATERE BUGET 2024 - 19
Daniel Ghiță, la ședința plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului pentru dezbaterea bugetului României. Inquam Photos / George Calin

Daniel Ghiță susține că a reacționat violent în ședința de marți seara a plenului reunit a Parlamentului deoarece a fost provocat de câțiva deputați de la UDMR, care "erau băuți" și "miroaseau a pălincă". Parlamentarii UDMR ar fi fost aceia care i-au invitat la bătaie pe el și pe Dan Tănasă (AUR), după ce au strigat slogane precum "Transilvania nu este România" și  "Transilvania este pământ unguresc", explică Ghiță. Social-democratul mai precizează că a fost provocat de către omologi "cu un tupeu maxim" și că nu permite nimănui să insulte România.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Ieri, câțiva deputați de la UDMR erau băuți (miroseau a pălincă!) în Parlamentul Românieii! Fără să le zică cineva ceva au început să ne facă semne și să-l jignească pe Dan Tănasa, invitându-ne la bătaie! Era o provocare, cu un tupeu maxim!

Au  provocat cu slogane: «Transilvania nu este România» și «Transilvania este pământ unguresc!» Vă dați seama cât tupeu? Ca eu nu sunt ardelean. Așa și? Tot român sunt!

Nu accept așa insultă gravă pe teritoriul României, direct în Parlamentul României!

Noi, nu am înjurat, nu am vorbit urât, cred ca se aude pe toate înregistrările!

Cei din Israel sunt patrioti cu războiul din Gaza, dar noi nu avem voie să ne apărăm demnitatea și teritoriul în Parlamentul României? Suntem jigniți în Parlament, iar noi trebuie să acceptăm?

Nu, nu permit nimănui să insulte România în Parlamentul României! De aceea trebuie discutat, să reducem numărul deputaților de la UDMR, în egalitate cu toate minoritățile. Noi nu avem parlamentari în Ungaria, nu jignim ungurii. Am prieteni de etnie maghiară. Avem deputații în UDMR care instigă la ură și discriminare rasială.

Putem trăi toți în pace și liniște, așa cum am trăit până acum.

Avram Iancu suntem toți!

Transilvania a fost și este pământ românesc!

Nihil Sine Deo", a scris deputatul social-democrat pe Facebook.

Pe de altă parte, liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a precizat la RFI că situația a stat invers, respectiv că grupul UDMR a fost atacat de cei de la AUR și de un deputat PSD.

"Ne-au atacat cei de la AUR şi un deputat de la PSD, au venit spre noi, către grupul UDMR (...). Erau urlete în sală, era ca la circ", a afirmat parlamentarul UDMR.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri