Discuțiile despre creșterea taxelor îi supără pe politicieni. Anca Dragu, chemată la raport în Parlament

Data publicării:
anca dragu

Liberalii o cheamă la raport în Parlament pe şefa Finanţelor. Ei vor ca Anca Dragu să dea explicaţii în legătură cu proiectul care ar majora taxele pe care românii trebuie să le plătească la stat. Social-democraţii spun şi ei că Executivul nu are legitimitatea necesară pentru a face aceste modificări.

Liberalii îi cer premierului, dar şi celorlalte grupuri parlamentare să nu mai facă nici un fel de propuneri legislative care ar putea duce la modificarea Codului Fiscal. Şi ministrului Finanţelor, Anca Dragu i se cer explicaţii.

„Săptămâna viitoare vom cere în Biroul Permanent invitarea ministrului finanțelor la Ora Guvernului din 19 septembrie. Îi vom solicita să ne prezinte situația exactă în legătură cu ce se lucrează la Ministerul Finanțelor în domeniul fiscalității”, a declarat miercuri liberalul Eugen Nicolăescu, liderul deputaților PNL.

Nici social-democraţii nu sunt de acord cu modificarea taxelor şi impozitelor. Liderul celui mai mare partid politic spune că orice proiect de modificare a Codului Fiscal va fi respins în Parlament.

„Vrem să stopăm această inițiativă dacă ea există. Dacă există, e o bazaconie. Nu se poate ca acest guvern să vină cu un asemenea pachet de modificare a Codului fiscal. Chiar nu e în regulă”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, atrage şi el atenţia că executivul condus de Dacian Cioloş nu are legitimitatea pentru a propune modificări de legislaţie care să ducă la majorări de taxe şi impozite.

„Guvernul ăsta nu e un fel de broker de activități, adică face legătura între partide și ministerele pe care le are în subordine. Ca peste tot în lume, astfel de chestiuni se decid la nivel politic înalt de către guverne care au legitimitate”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Codul Fiscal a fost modificat de parlament în urmă cu un an. Atunci varianta propusă de Guvernul Victor Ponta a fost votată de PSD, dar şi de liberali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri