Doi senatori PNL ies la atac împotriva PSD: „Pare că unii colegi nu au aflat că nu mai sunt în opoziție”/ „Demagogia nu are limite!"

Data actualizării: Data publicării:
pnl psd
Foto colaj: Inquam Photos

Senatorii PNL Toma Petcu și Ion Iordache au lansat atacuri la adresa colegilor social-democrați de la guvernare pe tema măsurilor din domeniul Energiei și i-au luat apărarea ministrului liberal Virgil Popescu, care a fost criticat în mai multe rânduri de conducerea PSD, inclusiv pe tema închiderii centralelor pe cărbune.

Senatorul PNL Toma Petcu a scris, vineri, pe Facebook, că „nu se închide nici o unitate de producție a energiei electrice pe cărbune”, „ci chiar au fost salvate de la faliment de PNL și Virgil Popescu”.

„Pare că unii colegi nu au aflat că nu mai sunt în opoziție, ci la guvernare, domnul Daniel Zamfir de la PSD fiind un exemplu. Dar pentru că își doresc să vorbim deschis, haideți să o facem:

-PNL e partidul care s-a luptat să păstreze tarifele mici pentru consumatorii casnici și tarife sustenabile pentru mediul de afaceri. Datorită PNL, plafoanele au fost menținute și românii vor fi protejați de creșterile galopante ale energiei de pe piețele internaționale, dar va fi păstrată și competitivitatea companiilor românești.

-O noutate foarte importantă pe care o aduce ordonanța pe energie este că apare instrumentul achiziției centralizate, prin care vor putea fi temperate fluctuațiile de preț de pe piața internă.

-Costuri necontrolate și speculă am fi avut dacă acceptam acele propuneri care prevedeau ca achizitorul unic să-și stabilească singur tarifele percepute. Abia această idee ar fi dus la creșterea netransparentă și incontrolabilă a costurilor energiei electrice și, implicit, a costului plătit de consumatorul final de energie electrică.

De unde aceste atacuri constante și virulente împotriva lui Virgil Popescu? O să vă spun doar două fapte concrete și vă las pe voi să trageți concluziile:

-Virgil Popescu este ministrul care a reușit să deblocheze Legea Offshore, care a deblocat investițiile din Marea Neagră și care ne reduce dependența de gazul rusesc.

-Tot Virgil Popescu e ministrul în mandatul căruia România a obținut de la SUA finanțarea necesară construirii reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, prin care România face pași concreți pentru câștigarea independenței energetice.

Independența energetică înseamnă nu doar securitate energetică regională, dar și faptul că românii pot beneficia de prețuri mai mici la utilități. Asta vă sperie atât de tare ?

PS: Nu se Închide nici o unitate de producție a energiei electrice pe cărbune, ele nu se închid ci chiar au fost salvate de la faliment de PNL și Virgil Popescu!”, spune Toma Petcu.

La rândul său, senatorul PSD Ion Iordache reiterează de asemenea mesajul ministrului Energiei, Virgil Popescu, spunând că „nu se închide nicio centrală pe cărbune”.

„Demagogia PSD nu are limite! Domnilor de la PSD, lăsați vorbitul fără rost și atacurile neloiale la adresa celor care chiar au un merit în salvarea Complexului Energetic Oltenia!

La Tg-Jiu, Ministrul Energiei a spus ferm că nu se închide nicio centrală pe cărbune, dar social democrații insistă să-și asume merite, deși n-au mișcat un deget.

În disperarea lor pentru imagine, PSD-iștii uită  un lucru: când au fost la guvernare nu au făcut nicio expropriere, au ținut fronturile de lucru blocate și au lăsat compania să se împrumute la bănci și să se descurce cu plata certificatelor!

Dacă e să fim corecți, guvernele PNL și ministrul ăsta de la energie, pe care-l tot atacă PSD, au salvat de la faliment compania printr-o infuzie masivă de 1 miliard de euro de la bugetul de stat pentru achiziția de certificate de CO2 și prin aprobarea altui miliard de euro pentru investiții în Gorj și Dolj.

Domnule Weber, dacă v-ați hotărât, în sfârșit, să faceți ceva concret pentru gorjeni, nu veșnica dumneavoastră vrăjeală:

- rezolvați problema legii 197 la Ministrul PSD al Muncii, domnul Budăi!

- demarați lucrările la drumul expres, finalizați centura și modernizați drumul Tg-Jiu- Drăgășani, că am votat toți, există fondurile și totul ține de Ministrul PSD al Transporturilor, domnul Grindeanu!

PSD, hai și la treabă, nu doar să vă faceți imagine pe ce muncesc alții!”, a scris Iordache pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat la începutul lunii că „PSD găsește soluții pentru ieftinirea facturilor pentru toți românii”, inclusiv pentru liberali.

Un alt atac al social-democraților a venit din partea deputatului Gabriel Zetea, care a declarat, luna trecută, că partidul şi-ar asuma conducerea Ministerului Energiei „şi mâine". El a spus că social-democrații „ştiu ce au de făcut acolo mult mai bine decât ştie Virgil Popescu".

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri