Dragnea: Fac eforturi să nu iasă oamenii în stradă

Data publicării:
161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la un post de televiziune, că, de câteva zile, face „eforturi” pentru ca oamenii să nu iasă în stradă în semn de protest faţă de amânarea desemnării unui premier. El a avertizat însă că după 1 ianuarie nu crede că îi va mai putea opri, relatează News.ro.

161216_PSD_LIVIU_DRAGNEA_cu ochelari - 08_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„De câteva zile eu fac eforturi foarte mari pentru a nu ieşi oamenii în stradă. Sunt din ce în ce mai mulţi hotărâţi să iasă în stradă. (...) Eu vă spun foarte cinstit şi o spun în continuare destul de calm: Eu nu mai cred că după Anul Nou mai pot să ţin oamenii să nu iasă în stradă şi spun asta pentru ca cei care mai un dram de responsabilitate să înţeleagă", a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a făcut afirmaţiile în contextul în care spunea că românii aveau aşteptarea ca preşedintele Klaus Iohannis să desemneze un nou premier, însă șeful statului a amânat decizia.

Întrebat dacă aceste declaraţii nu sunt cumva o formă de ameninţare, liderul PSD a răspuns ironic: „Ce cuvinte să folosesc eu? Să folosesc un rânjet, ca să nu pară ameninţare?”.

Joi a apărut informaţia conform căreia preşedintele Klaus Iohannis analizează noua propunere de premier făcută de PSD în persoana lui Sorin Grindeanu, considerând-o mai bună decât cea iniţială, Sevil Shhaideh, însă şeful statului nu va face niciun anunţ în cursul zilei, astfel că noul Guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Nou.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri