Drulă: Comasarea alegerilor l-ar pune pe Ciolacu în aceeași barcă cu Lukașenko

Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA COMITETULUI POLITIC USR - IAN 2024
Preşedintele USR, Cătălin Drulă Foto: Inquam Photos/ Saul Pop

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a criticat duminică varianta unei comasări a alegerilor, apreciind că o astfel de opţiune l-ar pune pe premierul Marcel Ciolacu în aceeaşi „barcă” cu preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, conform Agerpres.

„Comasarea alegerilor, despre care se tot discută, este o ticăloşie. Suntem cu mai puţin de şase luni înainte de alegerile europarlamentare. Alegerile locale se organizează în România de 34 de ani, atunci când expiră mandatele celor care sunt în funcţie. De ce să nu le fi făcut... ştiu eu... anul trecut sau, poate la două zile după alegerile de dinainte, ca să nu ne mai chinuim cu democraţia asta care îi chinuie pe Ciucă şi pe Bode?

Vom ataca prin orice mijloc legal, la dispoziţia noastră, o astfel de decizie. Este o decizie care scoate România din rândul statelor civilizate. Degeaba încearcă Ciolacu să pretindă şi să îşi dea cu un pic de spoială pro-europeană pe faţă, pentru că o astfel de decizie în care este manipulat procesul electoral, îl pune în barca lui Lukaşenko”, a susţinut liderul USR, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai precizat că Alianţa Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, este pregătită pentru „lupta” electorală chiar şi în cazul în care vor fi comasate unele scrutine.

„Chiar aşa, în orice fel de situaţie, suntem pregătiţi pentru această luptă, pentru că România nu îi mai vrea. Şi oricât se vor chinui «laboratoarele» lor, crezând că îi păcălesc pe români, tot vor primi nota de plată cei de la PNL şi de la PSD”, a transmis Drulă.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că se discută mult în ultimul timp despre comasarea alegerilor, dar acest lucru nu este „o problemă urgentă a românilor”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri