Emil Hurezeanu: Președintele a glumit când a vorbit de prelungirea mandatului

Data publicării:
hurezeanu2-1

Emil Hurezeanu a comentat în „Jurnalul de seară” declarațiile președintelui. Traian Băsescu a declarat că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept. El a adăugat că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

„Știam că există echipe de specialiști, înțeleg că Ponta îi trimite pe Cazanciuc și Corlățean la consultări. Exemplele date de Băsescu în legătură cu încălcarea clauzelor de politică externă nu m-au convins. Băsescu a fost simpatic azi, faptul că recurge la bunul lui simț clasic, ce ține de un simț al realității, când spune Aveți grijă să nu vă mai stau 2-3 luni pe cap...E o glumă bună. Se antrenează, nu e un președinte jucător în rezervă, ci un președinte jucător antrenat”, a spus Emil Hurezeanu.

„Din multe puncte de vedere, a spus lucruri pertinente. A precizat convingător aspectele legate de președintele României, atunci când se interesează în mod licit la procurorul general despre situația în justiție, are atribuții de mediere și o legătură constituțională explicită cu mersul justiției la nivel ierarhic superior. Marja lui de influențare a justiției în sensul în care nu schimbă sentințele e mai mare decât a premierului”, a subliniat el.

„Pe de altă parte, nu văd de ce Ponta ca premier, ca șef al politicii interne și externe să nu aibă o părere similară cu a majorității partenerilor noștri în legătură cu recunoașterea Kosovo ca stat, nu văd de ce nu ar fi egalul lui Merkel și al lui Hollande. Nu are voie să aibă o opinie pe politica externă? Nu a făcut declarația într-un consiliu european, la o reuniune internațională. Are libertatea de a avea opinii”, a spus Emil Hurezeanu.

El a fost întrebat despre cele două luni de care a vorbit președintele. 

„E o glumă, de genul Dacă văd că vă mai jucați mult...Nici nu cred că vrea să stea două luni. El nu a ieșit din președinție prin demisie, a fost suspendat”, a explicat Emil Hurezeanu.

Emil Hurezeanu a vorbit și despre protestele din ultima perioadă, pe diverse teme.  „A apărut o opoziție extraparalamentară. În situația în care instituțiile nu asigură climatul de control și echilibru, atunci apare un alt factor, prin care se exprimă nemulțumirea. Este strada. Păcat că am ajuns la stradă. În absența politicilor coerente, pe fundalul ăsta strămoșesc de neîncredere în capacitatea morală a unui politician și pentru că s-au schimbat generații ...sunt tot felul de oameni noi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Unirea Ungariei cu România, o propunere surprinzătoare de acum un secol sub regele Ferdinand. „N-avem de dat...
Digi FM
Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, „devastat și distrus” de aventura soției lui: „Știa că îl înșela în timp...
Pro FM
Fiul lui Ștefan Bănică a răbufnit. Ce spune Radu despre carieră și tatăl său: „Nu m-a băgat Bănică în...
Film Now
Sophia Loren, apariție rară în public. Actrița în vârstă de 89 de ani s-a sprijinit de un baston, în timp ce...
Adevarul
Temuta regină care a stăpânit Castelul Corvinilor. De ce nimeni nu îndrăznea să se apropie de el VIDEO
Newsweek
VIDEO Panică în Marea Neagră. Putin trimite 3 nave cu rachete care trag la 2.000 km. Ce misiune au?
Digi FM
Un turist a fost obligat să plătească 2.500 de dolari înainte de a coborî de pe un vas de croazieră: “Suntem...
Digi World
5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Angelina Jolie, prima apariție de când fiicele ei, Shiloh și Vivienne, au renunțat la numele tatălui lor...
UTV
Madalina Ghenea a fost dur criticata dupa ce s-a postat dansand pe masa. “E jenant ce faci!”. Actrita a...