Emilia Şercan: Este vulnerabilitatea lui Maior, iar Dragnea știe

Data actualizării: Data publicării:
GEORGE MAIOR

"Liviu Dragnea negociază cu George Maior desființarea ASSN. În acest moment, ASSN nu este desființată de facto. Ieri (luni - n.r.) a fost etapa Senatului, însă urmează Camera Deputaților, care este cameră decizională. De câte ori nu am văzut legi pentru care s-a votat total diferit în cele două entități parlamentare?", a scris jurnalista Emilia Şercan, pe contul său de Facebook.

Jurnalista Emilia Şercan prezintă cronologia mai multor evenimente şi declaraţii făcute inclusiv de liderul PSD, Liviu Dragnea, şi conchide că "desființarea Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN), votată aseară (luni - n.r.) în plenul Senatului, ascunde o serie de jocuri de culise și negocieri care se duc între Liviu Dragnea și George Maior".

Potrivit analizei lui Şercan, "miza pare că este tăcerea lui Maior, iar votul de ieri din Senat este doar o pisică pe care Dragnea i-o arată acestuia, iar ceea ce se vede public maschează șantajul și negocierile din subteranele statului. Aseară ar fi trebuit să deschid o sticlă de șampanie de bucurie că se desființează ASSN. Nu este nimic de sărbătorit, însă" (cronologia, în link-ul postării, ataşat mai jos).

Jurnalista intră totodată şi în culisele apariţiei Academiei de Științe ale Securității Naționale, subliniind importanţa instituţiei pentru George Maior, dar şi faptul că aceasta e o vulnerabilitate pentru fostul şef al SRI în încleştarea cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Emilia Şercan: "Și acum, puțin context: George Maior este cel care și-a dorit înființarea ASSN astfel încât, după ce nu mai avea să fie șeful SRI, să aibă o poziție publică care să îl legitimeze. La două zile după ce și-a dat demisia din funcția de director al SRI a devenit președintele ASSN. După ce a fost numit ambasador în SUA, s-a suspendat din funcția de președinte al ASSN și l-a lăsat în locul lui pe Remus Pricopie. Sunt trei ani de atunci, iar la ASSN nu s-au organizat alegeri și nici nu au de gând să o facă. Pricopie îi ține locul cald lui Maior. ASSN este "jucăria" de suflet a lui Maior. A investit prea multă energie să o creeze, să primească bani de la stat pentru rente viagere, să-și numească prietenii și fidelii academicieni că să renunțe așa de ușor la ea. Este vulnerabilitatea lui, iar Dragnea știe".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citiţi şi: Coldea: Nu înțeleg sintagma „statul paralel”, eu am servit statul vertical. E o vânătoare de vrăjitoare

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri