Firea: Am găsit dezastru la Primărie, PNL a lăsat în urmă datorii imense

Data publicării:
gabriela firea fb
Foto: Facebook

Gabriela Firea a răspuns criticilor aduse, vineri, de liberali, catalogându-le drept exerciții de ipocrizie și politicianism. Primarul general a spus că PNL și fostul PDL au condus Capitala în ultimii ani.

gabriela firea fb
Foto: Facebook

„Aceste atacuri reprezintă un exercițiu de ipocrizie și politicianism, o încercare disperată a unor politicieni care nu au nici măcar o vagă idee despre cum se întocmește un buget de a arunca noroi asupra unei administrații care se încăpățânează să performeze, în ciuda nenumăratelor piedici și calomnii cu care se confruntă. Să nu uităm că PNL și fostul PDL au condus Capitala în ultimii ani, având o majoritate confortabilă în Consiliul General și un primar general interimar, Răzvan Sava. Ei sunt responsabili pentru faptul că în Capitală, timp de peste un an, nu s-a mai făcut nimic concret pentru bucureșteni în afara unor acțiuni de tip 'pârjolit câmpuri și otrăvit fântâni', iar majoritatea proiectelor de investiții aflate în derulare la acea dată au fost blocate”, afirmă edilul general, într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Primarul a adăugat că, atunci când a preluat mandatul, a găsit „dezastru” la PMB.

„PNL a lăsat în urmă datorii imense, subvenții neplătite și șantiere încremenite luni de zile. Tot PNL a contribuit din plin și la dezastrul din cele două regii ale Municipalității, RADET și RATB, prin căpușarea lor și prin susținerea unui management neperformant”, a mai adăugat Firea, potrivit Agerpres.

 

Proiectele propuse de Gabriela Firea

Potrivit PMB, obiectivele de investiții deblocate de actuala administrație sunt: refacerea și modernizarea Patinoarului artificial "Mihai Flamaropol": Sala Multifuncțională — Complex Sportiv Lia Manoliu; proiectul Glina, reluat după o suspendare de 400 de zile; consolidarea imobilului din str. Ion Câmpineanu, nr. 9; amenajarea, reabilitarea și refuncționalizarea sălii de spectacole și spații anexe la Teatrul "Ion Creangă"; modernizarea și reabilitarea imobilului situat în bd. Regina Elisabeta nr. 47; lucrările la Spitalul Clinic de Copii "Victor Gomoiu" și Spitalul "Foișor"; consolidarea, restaurarea și conservarea Arcului de Triumf, precum și a Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu".

Primăria Municipiului București a menționat că va construi în perioada următoare un spital metropolitan, șase cartiere de locuințe sociale și pentru tineri, șase cămine de bătrâni, un parc de distracții și agrement, un acvariu public cu centru de cercetare, un teatru temporar, dar și un număr de 16 grădinițe, 10 after school, 15 extinderi școli și o sală de sport în incinta Școlii Centrale.

De asemenea, au fost alocate sumele necesare studiilor de fezabilitate pentru următoarele proiecte de infrastructură: supralărgire Șos. București-Măgurele, supralărgire Prelungirea Ghencea, str. Brașov între Șos. Alexandriei și Prelungirea Ghencea; străpungere și supralărgire str. Avionului între Șos. Pipera și Linia de Centură prin Drumul Nisipoasa; str. Câmpul Pipera și str. Vadul Moldovei cu pasaj denivelat suprateran peste CF București — Constanța pe sub pista Aeroportului Aurel Vlaicu; pasaj suprateran Dna Ghica — Colentina; etapa a II-a a proiectului Nicolae Grigorescu — Splai Dudescu — Vitan Bârzești.

Vineri, secretarul general interimar al PNL, Cristian Bușoi, a criticat bugetul Primăriei Capitalei pe acest an, susținând că acesta nu rezolvă problemele Bucureștiului și a acuzat existența unor interese în spatele proiectelor promovate de Municipalitate. El a susținut că bugetul Capitalei este o „încropeală, o adunătură de obiective haotice, fără direcție, fără cap și fără coadă”.

După 2000, primarii generali ai Capitalei au fost Traian Băsescu (PD), Răzvan Gheorghe Murgeanu (PD), Adriean Videanu (PDL), Sorin Oprescu (independent, susținut de PSD), Ștefănel Dan Marin (UNPR) și Răzvan Sava (PNL).

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri