Firea: Sub nicio formă nu va exista un meci Firea-Iohannis la prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea fb

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marți că dorește să-și finalizeze mandatul la Primăria Capitalei, precizând că „în mod categoric și sub nicio formă” nu se va putea juca un meci final Firea-Iohannis în campania pentru prezidențiale.

„Decizia mea acum este categoric să-mi finalizez mandatul la Primăria Capitalei. Vreau să subliniez că în mod categoric și sub nicio formă nu se va putea juca un meci final Firea-Iohannis în campania pentru prezidențiale, pentru simplul motiv că vreau să-mi duc mandatul la bun sfârșit la Primăria Generală a Capitalei”, a precizat Firea la Antena 3.

Ea a adăugat că cei care consideră că este posibilă înscrierea sa într-o astfel de cursă nu fac decât să meargă într-un tărâm al speculațiilor și nicidecum al informațiilor reale, adevărate, dar a dat de înțeles că ar accepta și un al doilea mandat, dacă bucureștenii o să-i ceară acest lucru.

„Întotdeauna zvonuri pot să fie, analize, comentarii, strategii, speculații, dar în ceea ce mă privește, hotărârea fermă pe care am luat-o atât eu, cât și familia mea este aceea de a-mi duce la bun sfârșit acest mandat și bineînțeles, dacă bucureștenii vor considera că am fost un primar general bun, să mă învestească cu încredere pentru următorul mandat”, a afirmat edilul șef.

Gabriela Firea a mai precizat că alegerea candidatului pentru alegerile prezidențiale este o decizie care se ia în forurile de conducere ale partidului, iar un rol hotărâtor în acest sens îl joacă președintele PSD.

„Un partid mare, serios, responsabil, cum este PSD, face o analiză în ceea ce privește alegerea candidatului pentru alegerile prezidențiale în forurile de conducere. Mai mult decât atât, președintele partidului are un rol hotărâtor de spus, așa cum a avut și în cazul alegerilor locale, când eu am fost propusă în calitate de candidat. În primul rând, președintele partidului ar trebui să fie candidatul pentru alegerile prezidențiale. Dacă domnia sa nu dorește să intre într-o astfel de cursă, începe atunci o dezbatere în partid pentru desemnarea candidatului. Așa este colegial, politica este un sport de echipă”, a spus Firea.

Ea a menționat că nu agreează, „sub nicio formă”, colegii care au un dublu limbaj.

„În cadrul forurilor noastre de conducere sau în discuțiile amicale spun un lucru și pe urmă, de față cu alte persoane, spun cu totul alte lucruri. Cred că trebuie să ai o conduită corectă, echitabilă, atât pentru colegii de partid, cât și față de cetățeni, față de alte instituții, de reprezentanții presei și nu cred că este normal să pui mai presus de interesul cetățeanului, de proiectul partidului brandul personal”, a punctat Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri