Florin Cîțu: Eu și Guvernul suntem partenerii președintelui pentru ca „România Educată” să devină lege

Data actualizării: Data publicării:
florin citu gesticuleaza in timpul sedintei de guvern
Premierul Florin Cîțu. Foto: Facebook / Guvernul României

Premierul Florin Cîțu spune că președintele Klaus Iohannis are sprijinul întregului Guvern pentru ca proiectul „România Educată”, prezentat azi în ședința Executivului, să devină lege.

„Președintele Klaus Iohannis a prezidat astăzi ședința de Guvern în care am aprobat memorandumul pentru proiectul "Romania Educată". Proiectul a fost inițiat de domnul președinte și l-am asigurat ferm că eu împreună cu întreg Guvernul suntem partenerii săi pentru ca "România Educată" să devină lege. Avem nevoie de reforme, avem nevoie de o Românie Educată pentru o Românie puternică și liberală”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Proiectul „România Educată” propune mai multe modificări în sistemul de educație, printre cele mai importante fiind posibilitatea liceelor de a introduce un examen de admitere care va fi susținut înaintea Evaluării Naționale (elevii care sunt admiși au opțiunea de a nu participa la Evaluarea Națională), examen de Bacalaureat unic bazat pe competențe minime (asemănător testelor PISA), posibilitatea elevilor de a trece de la un liceul profesional, la unul teoretic sau vocațional, în baza unui examen.

Sunt stabilite zece deziderate pentru sistemul de educație: Educație de calitate pentru toți; Educație individualizată - diversitate; Autonomie și gândire critică; Responsabilitatea și integritatea sunt valori-cheie asumate și exersate; Modelul profesorului în formarea elevului este cel mai puternic instrument pedagogic; Pentru educație, se alocă resurse suficiente, în mod transparent și eficient; Școli sigure și sănătoase; Sistemul de educație românesc este atractiv și valorifică oportunitățile de colaborare internațională; Managementul educațional este unul profesionist și bazat pe responsabilitate; Colaborare și stabilitate pentru un sistem de educație rezilient.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri