Florin Roman vrea sesiune extraordinară pentru abrogarea pensiilor speciale. Ciolacu: Să punem pe ordinea de zi și reducerea TVA

Data actualizării: Data publicării:
colaj florin roman marcel ciolacu
Sursa: INQUAM Photos

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie supus votului proiectul de abrogare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor. Acesta susține că este necesară abrogarea pensiilor speciale pentru a avea bani pentru dublarea alocațiilor. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că PSD este de acord cu abrogarea pensiilor speciale, însă ar vrea să introducă pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare și proiectul care prevede reducerea TVA de la 19% la 16%.

„PNL trebuie să-și aducă aminte și de proiectul inițiat privind reducerea TVA de la 19% la 16% și a cotei de TVA pentru alimente de la 9% la 5%. Să-l punem și pe acesta pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Florin Roman a cerut prin intermediul unui comunicat de presă convocarea unei sesiuni parlamentare.

„În calitate de lider al deputaților PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultata din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocatiilor majorate”, a transmis liderul deputaților PNL.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că în forma adoptată în comisiile de specialitate, abrogarea pensiilor speciale va fi declarată neconstituțională, o soluție în acest sens fiind supraimpozitarea lor.

„PSD este pentru tăierea pensiilor speciale, însă așa cum vrea PNL va fi doar o altă lege declarată neconstituțională. Pentru a face efectiv dreptate, pentru ca sumele să fie reduse, noi am inițiat legea supra-impozitării pensiilor speciale și am votat-o deja la Senat. PSD va vota supraimpozitarea pensiilor, cu excepția militarilor, întrucât aceștia își riscă viața în teatrele de operații. Până acum, PNL a venit doar cu minciuni. Se fac că fac, nedorind în realitate să schimbe nimic!”, a scris Ciolacu.

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a votat, la finalul lunii trecute, un raport de admitere pentru proiectele PNL și USR de eliminare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor. Actul normativ nu a mai apucat să fie supus votului final al Camerei, care este forul decizional, înainte de finalul sesiunii legislative, fiind amânat pentru luna februarie.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Bărbatul care și-a transformat tatăl mort într-un chatbot. Cum a ajuns clonarea digitală a decedaților o...
Pro FM
Shania Twain, adevărul despre legătura specială cu Jon Bon Jovi. „Îmi încălzește inima”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor. Rezidenţii din şapte localităţi...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...