Sari la conținut

Florina Jipa, senator: „Lăsaţi-mă cu Constituţia!”

Eu consider, ca fost magistrat şi cu o carieră juridică în spate – eu am venit cu o carieră aici, n-am venit să îmi fac aici o carieră, ca să ştiţi -, că starea de normalitate este libertatea, iar cealaltă este o excepţie. Din punctul meu de vedere, nu prezintă lăsarea în libertate a domnului avocat Şova niciun pericol”, a spus senatorul Florina Jipa.

Întrebat de jurnalişti cum se ia decizia în astfel de cazuri: cu majoritate plus unul din voturile senatorilor prezenţi sau cu majoritatea absolută, senatorul a răspuns: Se ia cu jumătate plus unul”. Aţi observat că au fost nişte voturi în plus, da?”, a spus Florina Jipa.

Atunci când un alt jurnalist a încercat să citeze articolul din Constituţie referitor la procedura votului în Parlament, senatorul Florina Jipa a replicat: „Măi, lăsaţi-mă cu Constituţia!”.Dacă voi ştiţi mai bine decât mine ce am vrut să demonstrez astăzi, atunci nu mă mai întrebaţi pe mine!”, a adăugat Florina Jipa, vizibil deranjată.

Cât despre faptul că l-a dat cu mir pe Dan Şova, aceasta a spus că este credincioasă şi că a adus mirul de la „Mormântul Sfânt”. „Eu ţin foarte mult la acest om, este un băiat extraordinar de bine pregătit, cred în nevinovăţia lui şi a fost un gest spontan, căruia nu m-am gândit că o să îi daţi atâta amploare”, a mai spus Florina Jipa.

Ea a ţinut să precizeze că a făcut aceste declaraţii în nume personal, nu în numele partidului. Florina Jipa este membru UNPR, dar în Senat face parte din Grupul parlamentar al PSD.