G4Media: Legăturile dintre Rudolph Giuliani, consulul la New York, Cătălin Dancu, Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu și Louis Freeh

Data publicării:
Richard Branson & Rudy Giuliani Visit "Cavuto" On FOX Business Network
Foto: Guliver/GettyImages

Cătălin Dancu, consulul României la New York, care a anunțat că Rudolph Giuliani ar urma să facă o vizită în România, a fost avocatul lui Alexander Adamescu, fugarul de la Londra suspectat că se află în spatele acțiunii de lobby anti-DNA și anti-justiție împreună cu Puiu Popoviciu, relatează G4Media.ro.

Richard Branson & Rudy Giuliani Visit "Cavuto" On FOX Business Network
Rudy Giuliani. Foto: Guliver/GettyImages

Adamescu și Popoviciu l-au angajat ca avocat pe Louis Freeh, fostul șef FBI. Giuliani a recunoscut că a fost plătit de Freeh și că scrisoarea anti-justiție se bazează pe raportul fostului șef FBI. Surse politice au declarat pentru G4Media că Dancu știa de acțiunea de lobby de mai mult timp, dar consulul României la New York neagă vehement orice legătură cu tot acest demers.

Fostul primar al New York-ului a recunoscut pentru Politico.eu că a fost plătit pentru scrisoare de către Freeh Group International. Giuliani a mai declarat pentru Politico.eu că scrisoarea „s-a bazat pe un raport al lui Louis Freeh pe care l-am revizuit”.

Consulul României la New York, Cătălin Dancu, recunoaște, într-un interviu pentru DCNews.ro, că a fost contactat de reprezentanții lui Giuliani, dar nu pe temele din scrisoarea trimisă de fostul primar al New York-ului președintelui Iohannis.

Vă pot spune că am fost contactat de reprezentații săi pentru organizarea la București a două conferințe cu tema protecției datelor cu ocazia preluarii președinției Consiliului UE de către România”, a declarat Dancu la DCNews.ro.

Potrivit surselor G4Media.ro, Dancu este la rândul său implicat în operațiunea lobbyistilor anti-justiție, având în vedere că a povestit unor politicieni români despre intențiile lui Giuliani cu mai multe săptămâni în urmă. „Dancu știa de scrisoarea lui Giuliani de mai mult timp, nu este străin de această operațiune”, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre politicienii care au discutat cu consulul României la NewYork.

Contactat de G4Media.ro, consulul României la New York, Cătălin Dancu, neagă vehement că a fost ar fi implicat în campania de lobby: „Nici o legătură. Fake news. Total o aberație, cu tot respectul”.

Citiți mai mult pe G4Media.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri