Gabriel Mutu, despre mașinile de salubritate care au bruiat conferința lui Nicușor Dan: „Nu am văzut aceste imagini. Poate întorceau”

Data actualizării: Data publicării:
nicusor-dan-gabriel-mutu
Foto: Digi24

Nicușor Dan a spus joi după-amiază, aflat în studioul Digi24, că prin conferința de presă de azi din sectorul 5 nu și-a atins obiectivul, acela de a vorbi despre problemele existente ale sectorului. Asta după ce mai multe mașini de salubritate ale Primăriei Sectorului 5 au acoperit fondul sonor prin claxoane. Pe de altă parte, Gabriel Mutu, primarul sectorului 6 din partea PSD, l-a acuzat pe Nicușor Dan că nu a fost la muncă, în Parlament.

Nicușor Dan a spus că a ales acel loc din sectorul 5 pentru a ține conferința de presă deoarece acolo era capătul unei linii de tren dezafectate unde poate fi construit un metrou de suprafață. El a spus că Primăria sectorului 5 a mers azi noapte să curețe zona de gunoaie, deoarece a vizitat locul cu o zi înainte.

„Problema e că au venit vreo 30 de mașini care se învârteau în cerc, dirijate de Poliția Locală și toți claxonau”, a spus el, adăugând că nu și-a atins obiectivul de a vorbi despre problemele sectorului: „Nu, pentru că lumea din nou vorbește despre scandal, circ, și nu vorbește despre cum să dezvoltăm sectorul 5”.

Candidatul PNL-USR a precizat că el și jurnaliștii au fost pe trotuar și nu au încurcat traficul auto. El a precizat că va face plângeri pentru tulburarea liniștii publice.

În replică, Gabriel Mutu, primarul sectorului 6 și membru PSD, a spus că partidul său nu are cum să fie în spatele acestei perturbări a conferinței lui Nicușor Dan. Edilul a adăugat că a văzut le televizor cum „cineva face o conferință de presă pe stradă”.

„Mai mult, am văzut un deputat cum merge spre un polițist local și îi cere să se legitimizeze, în contextul în care nu are acest drept legal”, a adăugat primarul sectorului 6.

El a adăugat că vinovat de deranjarea ordinii și liniștii publice este chiar Nicușor Dan, pentru că a organizat conferința: „Eu așa văd de afară, în spatele acestei povești nu știu ce stă”.

Nicușor Dan: PSD nu e în stare să accepte că e cineva care are un punct de vedere diferit

„Domnul deputat ar fi trebuit să fie în Parlament, nu pe stradă. Eu am văzut șoferi nemulțumiți de ce s-a întâmplat acolo”, a adăugat Gabriel Mutu. Răspunsul lui Nicușor Dan la această chestiune a fost că a avut conferința de presă la ora 10:00, era programată să dureze 15 minute, dar că a ajuns să voteze electronic proiectele de pe ordinea de zi.

La precizarea că traficul s-a aglomerat atunci când mașinile de salubritate au început să se învârtă în cerc, primarul sectorului 6 a spus că „eu nu am văzut asta”.

„Am văzut pe cineva care trăgea jurnaliștii în mijlocul traficului, ba chiar punându-i în situații periculoase”, a completat el, întărind ideea că este ilegal să legitimizezi un polițist: „Din fața televizorului eu asta am văzut”.

Întrebat dacă este posibil ca mașinile de salubritate să fie implicate în astfel de activități, fără ordinul unui superior, Gabriel Mutu a răspuns că „depinde ce activități derulează în momentul ăla”. „Nu știu să vă răspund, nu am văzut aceste imagini. Poate întorceau”, a răspuns el, întrebat ce activitate era aceea să se învârtă în cerc.

La afirmația lui Gabriel Mutu că Nicușor Dan nu avea să facă acea conferință de presă acolo, el i-a răspuns că se afla pe domeniul public.

„Chestiunea aici este de dreptul la liberă exprimare. Vedem un partid, PSD, care nu e în stare, așa cum a fost la Mineriade, așa cum a fost la 10 august, așa cum a fost acum două săptămâni, așa cum a fost azi, care nu e în stare să accepte că există unul care are un punct de vedere diferit de al lui”, a spus Nicușor Dan.

Dumitru Borțun: Asistăm la o confruntare între două generații politice

Profesorul universitar Dumitru Borțun, specialist în comunicare politică, a precizat că „asistăm la o confruntare între două generații politice” și a atras atenția în acest sens că nu este vorba despre vârstă.

„Este vorba despre modul de a gândi, de a comunica, de a aduce argumente și de modul de a proceda. Sunt două generații care au obiective diferite. Nicușor Dan, la întrebarea dumneavoastră dacă și-a atins scopul, a răspuns că nu, pentru că obiectivul era să vorbească despre problemele reale ale sectorului, nu să facă un show de televizune”, a spus Dumitru Borțun.

Profesorul universitar i-a reproșat lui Gabriel Mutu că pierde puncte dacă îl ia pe „niznaiu” în brațe și a spus că Nicușor Dan avea dreptul să-i ceară polițistului local să se legitimizeze.

(Redactor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri