Gabriela Firea: Am observat că preşedintele Iohannis reintră, uşor-uşor, în haina constituţională

Data actualizării: Data publicării:
160623 firea pg 03 INQ Octav Ganea

Vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat duminică la un post de televiziune că preşedintele Klaus Iohannis a arătat o schimbare de atitudine în ultimele zile reintrând în ”haina constituţională”, potrivit aşteptărilor electoratului care l-a votat la alegerile prezidenţiale din 2014, informează News.ro.

firea FB
Foto: Facebook

„Am remarcat în ultimele zile o schimbare de atitudine îmbucurătoare a preşedintelui României, anume în momentul în care s-a consfinţit remanierea guvernamentală şi patru miniştri au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Am observat că preşedintele reintră, uşor-uşor, în haina constituţională, de factor de echilibru, de mediator în societate şi de persoană responsabilă cu respectare prevederilor constituţionale”, a declarat Gabriela Firea.

Ea a apreciat că o atitudine echilibrată din partea preşedintelui Klaus Iohannis ar corespunde aşteptările pe care le aveau românii care l-au votat la alegerile prezidenţiale din 2014.

”În campania pentru alegerile prezidenţiale, cel puţin între cele două tururi, s-a afirmat că este posibil ca mai mulţi să-l prefere pe Klaus Iohannis - şi aşa s-a şi întâmplat - pentru că se dorea în ţară normalitate. Se dorea o relaţie constituţională mai echilibrată, fără tensiuni, fără scandaluri, fără o competiţie prost înţeleasă între Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria şi, de asemenea, o relaţie mai corectă cu Parlamentului”, a mai spus Firea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi la un post de televiziune, că preşedintele Klaus Iohannis a avut, la ceremonia de depunere a jurământului de la Palatul Cotroceni, o atitudine „civilizată şi normală”, ceea ce înseamnă că şeful statului „a ajuns la concluzia că un război dus la nesfârşit nu garantează că îl va câştiga cel care îl generează şi îl întreţine”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri