Gabriela Firea îi răspunde lui Robert Negoiță: „A omis să precizeze perioada și contextul faptelor”

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea la intrarea in sediul PSD din Kiseleff
Foto: INQUAM Photos: George Călin

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, despre care Robert Negoiță spune că în 2019 a vrut să plece din PSD și să-și facă propriul partid, îl acuză pe edilul Sectorului 3 că a omis să precizeze „perioada și contextul faptelor”.  

Robert Negoiță a dezvăluit joi seara, la Digi24, că înainte de alegerile prezidențiale din 2019, când Gabriela Firea intrase în conflict cu Liviu Dragnea, aceasta a vrut să-și facă propriul partid, în care îl chema să i se alăture.  „Doamna Firea se pregătea să-și facă partid, îmi spunea mie să mergem împreună pe un alt drum, pe altceva, că nu se mai poate în PSD”, a afirmat Robert Negoiță, primarul sectorului 3, care de curând a plecat din PSD, și-a făcut propriul partid și s-a aliat cu Victor Ponta.

Întrebat când se întâmpla aceasta, Robert Negoiță a precizat că era înainte de alegerile prezidențiale din 2019, când Gabriela Firea nu mai era decât membru simplu în PSD, „înainte să se împace cu dl. Dragnea, să se împace cu dna. Dăncilă și să o recomande ca fiind soluția pentru România. Da, era partidul Oxigen sau Partidul Verzilor, ceva de genul acesta”, a adăugat Negoiță. „Adică, cum poate să-mi spună mie acum că am trădat PSD, când noi știm bine ce discuții aveam! Nici nu trebuia să-i comunic nimic, pentru că știa care e poziția mea, știa că nu mă regăsesc acolo și nu am ce să caut în echipa aia”, a completat el.

Rugată să comenteze aceste afirmații, Gabriela Firea a declarat pentru Digi24 că faptele relatate de Robert Negoiță sunt, în fapt, „încă o dovadă a prieteniei sale față de el”. Iar primarul general al Capitalei explică: „Pentru că atunci când eram în război politic cu domnul Dragnea, care mă eliminase din toate funcțiile de conducere ale PSD și masacrase bugetul PMB, pentru că am semnat scrisoarea în care îi ceream să se retragă, la întrebarea lui Robert: Și cum vei mai candida, pentru că este evident că PSD nu te mai susține cât este Liviu Dragnea președinte?, eu i-am spus că mă gândesc să candidez independent și să colaborez cu un partid ecologist, pe lista căruia să propun și eu consilieri. Variantă politică pe care i-am oferit-o și lui, deci, să mergem împreună. Între timp, dl Dragnea nu mai este președinte PSD, eu am revenit în CEx și BPN PSD, prin urmare este firesc să fiu candidatul Alianței PSD - ALDE - PP USL. Dl. Negoiță a omis să precizeze perioada și contextul 'faptelor'” - a precizat Gabriela Firea pentru Digi24.

Pe de altă parte, Robert Negoiță a acuzat-o pe Gabriela Firea și de „minciună sfruntată”, pentru că ar fi afirmat public că i-a făcut plângere penală. Robert Negoiță i-a cerut să-i prezinte dovada fizică a acelei plângeri penale. „Plângerea penală a făcut-o pe numele meu, în legătură cu  retrocedarea Parcului Brâncuși, deși faptele s-au întâmplat cu mulți ani în urmă. Fapt pe care îl cunoaște. Deci, nu mint că mi-a făcut plângere penală pentru fapte de acum 15-20 de ani”, a explicat Gabriela Firea pentru Digi24.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri