Gabriela Firea nu exclude varianta convocării unui referendum privind vinieta Oxigen: „Ca să vedeţi în ce ipocrizie trăim”

Data publicării:
firea_fb
Foto: facebook.com/gabifirea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni că nu exclude varianta convocării unui referendum local privind vinieta Oxigen, deși noua taxă pentru mașinile poluante este deja în vigoare, iar de la 1 martie ar urma să fie aplicate și sancțiunile.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Nimeni nu a combătut eficient și sută la sută poluarea în lume, dar se cere de la un singur primar ca el în trei ani de zile să facă tot ce nu s-a făcut trei ani ani de zile”, a spus Gabriela Firea, într-o vizită pe șantierul de pe Prelungirea Ghencea 322 - 326 unde municipalitatea construiește un bloc de locuințe sociale.

„Am văzut că se organizează petiţii, acţiuni, chiar mitinguri împotriva vinietei Oxigen. Nicio problemă! Noi putem să renunţăm şi la program. Dacă asta îşi doresc bucureştenii, dacă asta ne dorim cu toţii, să fim singurul oraş european în care să circulăm cu maşini non-euro, Euro 1, Euro 2... Nicio problemă, eu fac ce spun cetăţenii. Dar ca să vedeţi în ce ipocrizie trăim. Pe de o parte - de ce nu am curajul să iau măsuri şi să eliminăm din trafic autoturismele care ne omoară, pe de altă parte - atunci când le luăm, de ce le luăm?”, a adăugat primarul general.

„Să decidă cetățenii! Cetățenii au decis, pentru că este cel mai democratic mod cu putință de a conduce. Cetățenii și-au ales un primar, au ales majoritatea în Consiliul General și aceștia iau măsuri responsabile, în urma unor dezbateri transparente, iar feed-back-ul a fost pozitiv, în sensul că cei mai mulți bucureșteni își doresc ca din traficul nostru să dispară autoturismele intens poluante. Dar eu îmi iau doar partea negativă, mitinguri, petiții, jigniri... Nu ştiu, doriţi? Organizăm un referendum. Dar este anormal. Noi să organizăm un referendum pentru ceea ce deja europenii la care ne uităm au decis demult şi anume: poluatorul plăteşte”, a mai spus Firea.

Ea a răspuns că ideea referendumului i-a venit pe loc, precizând că se va sfătui cu colegii privind varianta unui referendum. Ea a menţionat şi că un astfel de proiect ar avea nevoie de susţinerea majorităţii din Consiliul General al Capitalei.

Citește și Noua taxă „Oxigen” creează polemici. Primăria Capitalei s-ar putea trezi cu o serie de plângeri în instanță

Oficialii bucureșteni au anunțat anterior că șoferii care vor fi prinși că nu au achiziționat vinieta riscă amenzi între 1.500 și 2.000 de lei. În București s-au instalat deja camerele de supraveghere care îi vor depista în trafic pe șoferii cu mașini care poluează excesiv. Vinieta Oxigen se poate cumpăra din benzinării, dar și online sau direct de pe telefon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...