Herman van Rompuy, președintele CE, va face mâine o vizită de lucru în București

Data publicării:
herman van rompuy -Mediafax Foto-Razvan Lupica

Potrivit anunţului de presă transmis de Administraţia Prezidenţială referitor la programul de joi al şefului statului, preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Consiliului European vor avea, de la ora 16.15, la Palatul Cotroceni, convorbiri față în față, urmate, la ora 16.30, de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii oficiale.

La ora 17.10, este prevăzut ca Traian Băsescu şi Herman van Rompuy să susţină declaraţii de presă.

Preşedintele Consiliului European urmează să aibă apoi o întrevedere cu premierul Victor Ponta.

Potrivit programului premierului pentru ziua de joi, Victor Ponta se întâlneşte, la ora 17.30, cu Herman Van Rompuy. La finalul întrevederii de la Palatul Victoria vor fi susţinute declaraţii de presă.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, în 16 aprilie, un decret prin care îi conferă preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, Ordinul Naţional „Steaua României” pentru sprijinul acordat României în parcursul de integrare în structurile Uniunii Europene, decorarea fiind făcută la propunerea ministrului de Externe, Titus Corlăţean, potrivit MEDIAFAX.

Precedenta vizită a lui Herman van Rompuy la Bucureşti a avut loc în aprilie 2012, când a susţinut şi un discurs în plenul Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri