Ilie Bolojan dezminte că ar susține-o pe Laura Codruța Kovesi la alegerile prezidențiale

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - BNR - CONFERINTA (RE)DESPTETAREA ROMANIEI - 7 MAR 20
Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan. Foto: INQUAM Photos/Alexandru Bucsa

Ilie Bolojan, președintele organizației Bihor a PNL și președinte al Consiliului Județean, neagă, într-o declarație remisă redacției, informațiile publicate miercuri de Digi24.ro, conform cărora el și-ar dori ca partidul să o susțină la prezidențialele din acest an pe Laura Codruța Kovesi și nu pe Nicolae Ciucă. Totodată, Bolojan neagă și că el ar fi liderul grupării ardelene din PNL, susținând că nu deține alte funcții în afară de cele oficiale.  

”1. Președintele organizației județene a unui partid nu poate susține decât candidatul stabilit la nivel național. Doar când PNL își va stabili candidatul vom putea discuta pe cine susține președintele organizației PNL Bihor.
2. În afara acestei funcții, nu ocup alte poziții regionale. Faptul că ai o vechime in partid sau ca ai avut o prestație bună în administrație, îți poate da o anumită credibilitate, dar nu te face liderul nici unei grupări”, se arată în declarația liderului PNL. 

Digi24.ro a publicat miercuri un articol în care se arăta că gruparea din Ardeal a PNL, ”care a căpătat în timp o mare influență și este grupată în jurul celebrului fost primar Ilie Bolojan, și-ar dori ca PNL să o susțină la prezidențiale pe Laura Codruța Kovesi, pe care o consideră o variantă mult mai viabilă decât pe Nicolae Ciucă”.

Problema candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale nu a fost tranșată foarte clar în PNL, deși a existat un vot în acest sens la ultima mare reuniune de partid care a avut loc la Sinaia. Ciucă a declarat marți seara, la Anena 3, că nu este momentul pentru anunțarea uni candidat dar că el „nu s-ar da înapoi”. 

”În atribuțiile funcției președintelui PNL este și această prevedere de a-și asuma candidatura la funcția pe care împreună cu partidul se va decide. Eu nu pot să mă duc în fața PNL să le cer să se mobilizeze, să îi îndemn la tot ceea ce înseamnă competiția electorală și să stau deoparte și să privesc sau doar să coordonez ceea ce se întâmplă în partid. În momentul de față nu și-a anunțat nimeni candidatura, nu este momentul. Am menționat că prioritatea este să continuăm să asigurăm stabilitatea guvernării, să gestionăm aceste probleme cât se poate de evidente și provocări zi de zi la nivelul guvernării, iar când va veni vremea să ne asumăm această candidatură o vom face. În momentul de față, cu activul de partid vom decide. Nu mă dau înapoi”, a declarat Nicolae Ciucă, marți seară, la Antena 3.

Editor : Adriana Duțulescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri