Începe sesiunea parlamentară. Principalele subiecte pe care le vor dezbate aleşii

Data publicării:
plen parlament inquam photos-3

Un subiect principal de discuţie va fi proxima întâlnire a premierului Danian Cioloş cu liderii partidelor parlamentare pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin, având în vedere că în este unul dintre cele mai controversate subiecte din aceste zile. Liberalii i-au cerut lui Dacian Cioloş să schimbe legea, iar cei de la PSD se împotrivesc acestei modificări şi vor ca primarii să fie aleşi într-un singur tur.

Dosarul lui Gabriel Oprea trebuie soluţionat în săptămâna care urmează. Acesta este în prezent la Comisia Juridică şi marţi se aşteaptă decizia.

De asemenea, salariile demnitarilor, o ordonanţă respinsă la Senat în sesiunea parlamentară trecută, se află pe lista subiectelor importante.

Încă o lege importantă este darea în plată, o reexaminare a acestei legi, pentru că a fost votată de către Parlament, apoi a fost trimisă la promulgare, însă a fost puternic contestată, inclusiv de către bănci. Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis-o Parlamentului pentru reexaminare. În acest moment se află la Senat şi aşteaptă să fie votată, iar apoi va trece la Camera Deputaţilor.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri