Informaţii Digi24: Doar 10 organizații PSD susțin convocarea mitingului. Ședință de urgență la PSD București

Data actualizării: Data publicării:
psd parada 171201_1_DECEMBRIE_PARADA_PREGATIRI_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Decizia PSD de a organiza mitinguri la sfârșitul săptămânii pare, mai degrabă, să împartă partidul în tabere decât să îl unească. Continuă discuţiile în PSD pe tema organizării unor ample manifestaţii de stradă. Mitingurile ar urma să aibă loc sâmbătă la ora 15, însă nu toţi liderii locali sunt de acord cu protestul. La București, Gabriela Firea a convocat, marți, o ședință de urgență cu filialele de sector pentru a discuta despre organizarea mitingului din Capitală, în condițiile în care și aici sunt probleme.

Filialele locale blochează organizarea mitingurilor PSD. Mai mulţi lideri din teritoriu şi chiar parlamentari spun că manifestările nu trebuie să aibă loc. Unii nu sunt siguri că vor putea mobiliza oamenii.  Adrian Țuțuianu, Adrian Solomon, Ecaterina Andronescu, Mihai Chirica s-au exprimat public împotriva organizării mitingului „împotriva statului paralel”. Potrivit informaţiilor Digi24, doar 10 organizaţiii PSD din ţară s-au declarat pregătite să convoace susţinătorii, în orice condiţii. Discuţiile pe această temă au avut loc ieri toată ziua şi continuă şi azi.

Până acum un lucru e sigur, la Craiova va fi organizat sâmbătă un miting, la care sunt aşteptaţi 30 de mii de susţinători. Preşedintele filialei PSD Dolj, Claudiu Manda, a fost primul care a anunţat organizarea unui miting social-democrat și a stabilit chiar şi sloganurile.

La București, Gabriela Firea, șefa organizației PSD pe capitală, a anunțat organizarea unui miting sâmbătă, simultan cu cel din Craiova, dar liderii filialelor de sector ale PSD nu sprijină ideea.  Se tem cu precădere de o degenerare a manifestațiilor în violențe, mai ales după cele întâmplate sâmbătă în Piața Victoriei. Tocmai de aceea nu s-a stabilit deocamdată locul de desfășurare a mitingului. Urmează să aibă loc o discuție în acest sens între Liviu Dragnea și Gabriela Firea.

Deocamdată, Liviu Dragnea s-a întânit, luni seară, cu premierul Tudose, cel care care va fi, de altfel, marele absent al evenimentului de sâmbătă. Premierul, care nici el nu a agreat ideea unui miting împotriva statului paralel, se va afla în prima sa vizită externă, la Belgrad.

Citiți și: 

Tăriceanu: Eu cred că nu e nevoie de mitinguri de susținere

Plumb, de partea lui Firea: Partidul va decide dacă Tudose va avea soarta lui Grindeanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri