Ioan Rus depune jurământul ca ministru al Transporturilor la ora 20.00

Data publicării:
ioan rus captura crop

ACTUALIZARE 17:20 Ioan Rus va depune jurământul ca ministru al Transporturilor, la Palatul Cotroceni, la ora 20.00.

--------------------

Ioan Rus ar putea fi al treilea ministru al Transporturilor de la începutul acestui an. Dan Şova şi-a dat ieri demisia, după nici patru luni de mandat. Premierul Victor Ponta spune că a trimis deja actele de numire către preşedintele Traian Băsescu.

Cred că s-au făcut procedurile, dar o să verific. Președintele va stabili când are loc procedura de desemnare a domnului Rus (...) L-am întrebat de acest lucru și mi-a spus că este de acord”, a spus Victor Ponta.

Pentru fotoliul de ministru al Transporturilor, Ioan Rus are chiar şi susţinerea opoziţiei.

Aştept să facă ce a promis Şova. Am încredere în Ioan Rus că va fi un continuator al Autostrăzii Transilvania, pentru că a fost unul care a crezut în acest proiect. Din nefericire, rezultatele domnului Şova sunt zero barat în materie de Autostrada Transilvania”, a spus primarul din Cluj Napoca, Emil Boc.

Domnul Ponta a declarat că la 1 septembrie se reiau lucrările. Cea mai mare provocare pentru ministrul Rus este să respecte ce a declarat primul ministru”, a mai spus fostul premier.

De la începutul acestui an, Compania de Drumuri a scos la licitaţie lucrările pentru două tronsoane din viitoarea autostradă si e gata să plătească până la aproximativ 700 de milioane de euro.

Noua valoare include activități care nu existau - proiectare, sisteme ITS (servicii de informare și monitorizare), șantier, realizarea unei parcări și a unui punct de sprijin pentru întreținere, plus descărcare de sarcina arheologică, plus lucrările geo și hidro”, a spus ministrul demisionar Dan Șova.

Construcția autostrăzii Transilvania începuse în 2004, dar lucrările au stagnat, așa că statul român a reziliat contractul cu americanii de la Bechtel anul trecut, după doar 52 de kilometri inaugurați, dar 1,3 miliarde de euro plătiți. Tot anul trecut, ministrul demisionar Dan Șova a anunțat că originalul contractului a fost rătăcit în minister.

Jurnalistul Emil Hurezeanu consideră că Ioan Rus ar putea fi un tampon între premier și baronii PSD care îl presează pe Victor Ponta să candideze la președinție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri