Iohannis, despre românii care au protestat: „Bine au făcut”

Data publicării:
proteste legile justitiei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni seară, că înțelege motivele pentru care zeci de mii de români au ieșit în stradă la sfârșitul săptămânii trecute.

Este lesne de înțeles de ce protestează românii, fiindcă abordarea pe aceste modificări în legislația pe justiție sunt, în primul rând, lipsite de transparență. Sunt și aici schimbări care se doresc a fi făcute împotriva sistemului și cred că această abordare a PSD-ALDE în ultima vreme – de a merge întotdeauna împotriva tuturor – este o abordare total contraproductivă. Iar românii bine au făcut că și-au spus părerea”, a declarat Klaus Iohannis.

Au fost proteste în București și în alte zeci de orașe din țară. „Continuăm ce am început iarna trecută”, „Nu vrem să fim o nație de hoți”- au spus românii care au ieșit din nou în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de Guvern. Oamenii cred că doar prin solidaritate vor putea învinge. Sunt nemulțumiți de planul de modificare a legilor justiției și de faptul că, spun ei, Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Sunt nemulțumți și de fapul că senatorii au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedica pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri