Iohannis, supărat pe Muraru și Ciolacu: „Astfel de chestiuni trebuie discutate în interior. Nu ne fac bine absolut deloc”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu andrei muraru
Premierul Marcel Ciolacu (foto stânga) și ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru (foto dreapta). Sursă colaj foto: Inquam Photos - Octav Ganea/ George Călin

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, înainte de începerea Summitului UE-Balcanii de Vest, referitor la scandalul dintre premier și ambasadorul Andrei Muraru din timpul vizitei lui Marcel Ciolacu în SUA că „faptul că acolo au apărut public anumite divergențe nu ne face bine absolut deloc”, adăugând că „probabil ar fi fost bine ca această vizită să fie mai bine pregătită de ambele părți”.

„Probabil ar fi fost bine ca această vizită să fie mai bine pregătită de ambele părți”, a explicat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai adăugat că „faptul că acolo au apărut public anumite divergențe nu ne face bine absolut deloc”.

„Astfel de chestiuni trebuie discutate în interior și nu în afară, deci aici mai avem un pic de lucru”, a mai spus Iohannis.

Marcel Ciolacu a fost în vizită oficială la Washington D.C. şi la New York la începutul lunii decembrie, împreună cu o delegaţie guvernamentală din care au făcut parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.

Atunci, ambasadorul Andrei Muraru l-a acuzat că a fost exclus de la întâlnirile politice.

Premierul a considerat că „nu este necesară” participarea reprezentanţilor Ambasadei la Washington la întâlnirile politice din SUA, a afirmat ambasadorul Andrei Muraru.

În replică, Marcel Ciolacu i-a spus că „important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare”.

Ulterior, premierul a declarat că, dacă ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis, l-ar fi retras de urgență din funcție pe ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, după reacţia acestuia.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri