Iohannis, despre Schengen: "Din păcate, nu am ajuns la finalul cursei". Șefa CE: "Voi lucra neîncetat pentru o soluție cât mai repede"

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis si ursula von der leyen
Klaus Iohannis și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. FOTO: Presidency

Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit, sâmbătă, Ursulei von der Leyen pentru ajutorul acordat în chestiunea aderării la spaţiul Schengen, chiar dacă "n-am ajuns încă la linia de sosire". La rândul său, preşedintele Comisiei Europene a transmis că va lucra neobosit pentru a găsi o soluţie anul viitor.

Klaus Iohannis: "Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră și echipei dumneavoastră pentru tot ajutorul, pe problema Schengen. Din păcate, nu am ajuns la finalul cursei, dar sunt optimist că vom avansa la o viteză excelentă".

Ursula von der Leyen: "Vreau să profit de ocazie ca să le spun românilor că susținem în totalitate aderarea țării la Schengen.

Comisia a trimis o misiune pentru a vă evalua munca și trebuie să recunosc că rezultatul a fost remarcabil și pozitiv. Ați îndeplinit toate condițiile și voi lucra neîncetat, alături de președinte și de celelalte state membre, ca să găsim o soluție cât mai repede posibil."

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri