O nouă reacţie a lui K. Iohannis după votul în cazul G. Oprea

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

Președintele Klaus Iohannis se pronunță în favoarea renunțării la imunitate pentru foștii și actualii miniștri, astfel ca Justiția să-și poată face treaba în privința urmăririi și a cercetării penale și îndeamnă la o dezbatere publică în acest sens.

El a criticat votul din Senat care a păstrat imunitatea lui Gabriel Oprea și a oprit cercetarea fostului vicepremier pentru uciderea din culpă a polițistului Bogdan Gigină.

Șeful statului a declarat, joi, că este nevoie de renunțarea la imunitate pentru foștii și actualii miniltri, iar în privința imunității președintelui țării s-a declarat deschis pentru o dezbatere publică la care să participe constituționaliști.

Iohannis a spus că trebuie rezolvate imunitățile astfel că atunci când Parchetul cere urmărirea penală a unui demnitar, chiar și arestarea. Justiția să își poată face treaba. Iohannis a mai spus că, fără primenirea clasei politice nu se poate rezolva aceste situații, cum a fost cea referitoare la Gabriel Oprea.

73 de senatori au votat pentru păstrarea imunității lui Gabriel Oprea și pentru interdicția DNA de a cerceta acuzația formulată la adresa fostului ministru de interne, de complicitate la ucidere din culpă a înaintemergătorului din coloana oficială a acestuia. Bogdan Gigină, 26 de ani, a murit după ce a căzut într-o groapă, pe când conducea o moticicletă, pe ploaie torențială, cu 84km/h.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri