Iohannis, întrebat ce crede despre un candidat comun al PSD-PNL la prezidenţiale: Nu e momentul acum să discutăm 

Data publicării:
klaus-iohannis-inquam-george-calin
Președintele Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, într-o conferință de presă, la Bruxelles, întrebat ce crede despre ideea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun pentru alegerile prezidenţiale, că nu crede că „este momentul acum să discutăm despre ce va fi după europarlamentare”. „Cunosc aceste discuţii, dar nu cred că este bine să amestecăm lucrurile acum”, a mai spus şeful statului.

„Nu cred că este momentul acum să discutăm despre ce va fi după europarlamentare. Aşa s-a convenit şi în coaliţie, acum toată lumea să se concentreze pe europarlamentare şi locale, iar după aceea imediat să se tranşeze chestiunea felului în care se vor prezenta candidaţi pentru preşedinte şi ulterior pentru Parlamentul naţional. Cunosc aceste discuţii, dar nu cred că este bine să amestecăm lucrurile acum. Aşa s-a convenit. Acum discutăm europarlamentare şi locale. Că vom avea opinii, toţi avem opinii, dar pentru omul de rând cred că este bine să primească aceste opinii pe rând. Dacă le amestecăm pe toate, nu rezolvăm probabil mare lucru”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă ar susţine sau ce opinie are despre ideea ca cei din coaliţie să meargă cu un candidat comun la alegerile prezidenţiale, joi, înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Marcel Ciolacu a precizat, întrebat dacă PSD şi PNL ar putea să susţină împreună un candidat, poate şi independent pentru prezidenţiale, că „am venit cu un proiect pentru Bucureşti, am venit împreună cu un proiect pentru Europa”, iar „dacă românii o să ne dea votul pentru aceste proiecte, sunt ferm convins că o venim şi cu un proiect pentru România”. Totodată, Nicolae Ciucă, la aceeaşi întrebare, a răspuns că „dacă a fost să alegem primarul Capitalei în două săptămâni, daţi-ne două săptămâni, după 10 iunie, şi vom veni şi cu răspunsul la această întrebare”.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri