Iohannis: Nu am de gând să fac o evaluare a miniștrilor. Povestea cu nemulțumirile e de campanie

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis salută și merge alături de ludovic orban
Klaus Iohannis și Ludovic Orban Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că evaluarea miniștrilor și o posibilă remaniere a unor membrii din Guvern o poate face doar premierul Ludovic Orban, cu care, spune președintele, nu a discutat despre acest subiect.

Întrebat ce îl nemulțumește la membrii Executivului, având în vedere că există informații că Ludovic Orban nu este mulțumit de miniștrii Educației, Monica Anisie, Justiției, Cătălin Predoiu sau al Transporturilor, Lucian Bode, Klaus Iohannis a afirmat:

„Nu am de gând să fac o evaluare a miniștrilor, nici în această seară, nici altă dată. Asta este o activitate care este rezervată premierului, care își evaluează echipa probabil atunci când va considera.
Povestea cu nemulțumirile și remanierile este o poveste simplă de campanie. Nu știu ce surse aveți, dar eu nu am discutat cu premierul despre posibile remanieri sau nemulțumiri. Nici nu este cazul. Acum sunt probleme urgente, importante de rezolvat și vor fi rezolvate. Atunci când premierul va decide să facă o schimbare în guvern, atunci îmi va spune acest lucru și vom dezbate chestiunea”, a spus șeful statului.

Chestionat dacă este mulțumit de modul în care ministrul Educației a gestionat începerea anului școlar, președintele a declarat: “Situația este așa de complicată și neobișnuită, încât lucrurile au fost greu de rezolvat. Am ajuns să ne pregătim pentru ziua de luni, când începe școala și mii și mii de școli sunt pregătite. Lucrurile au fost rezolvate, cu toate că am avut condiții vitrege cum n-am avut de la Revoluție încoace niciodată”.

Redactor: Alexandru Costea

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri