Video Iohannis: Sintagma „statul eșuat” o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale

Data actualizării: Data publicării:
iohannis
Președintele Klaus Iohannis, în vizită la oamenii răniți în urma exploziilor de la Crevedia. Spitalul de Urgență Floreasca/ Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că sintagma „statul eșuat” este folosită de politicieni „în vâltoarea abordărilor electorale”, adăugând că „nu putem să aruncăm totul în aceeași oală”, cu referire la exploziile din Crevedia care au avut loc la o stație GPL ce funcționa ilegal. „Dar, da, sunt lucruri care nu funcționează, sunt instituții care nu funcționează, sunt persoane care sunt neglijente”, a mai spus șeful statului.

„Sintagma cu statul eșuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale, dar nu trebuie să ne facem ca și cum nimic în România n-ar funcționa. Sunt lucruri care nu funcționează și sunt lucruri care funcționează. În spatele meu este un spital exemplar. Nu putem să aruncăm totul în aceeași oală.

Dar, da, sunt lucruri care nu funcționează, sunt instituții care nu funcționează, sunt persoane care sunt neglijente. Mai este mult de lucru, dar trebuie să ne apucăm să facem lucrurile să funcționeze. Trebuie să facem România mai eficientă, mai puternică, mai bună. Asta îmi doresc eu, asta vă doriți dvs și sunt convins că din ce în ce mai mulți politicieni și funcționari își doresc același lucru. Pentru asta, însă, trebuie să avem și curajul să spunem lucrurilor pe nume. Aici nu a funcționat, se sancționează, se verifică, se îmbunătățește și trecem la următoarea chestiune”, a declarat Klaus Iohannis în fața Spitalului de Urgență Floreasca.

Președintele a mai declarat că în acest caz DSU și ISU au acționat corect în incendiul de la stația GPL.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri