Ion Iliescu: Demersul DNA împotriva lui Liviu Dragnea contravine spiritului democratic

Data publicării:
iliescu la vot dragnea

Liviu Dragnea nu a făcut altceva decât să-și îndeplinească datoria de lider de partid, a spus Ion Iliescu după ce a votat, duminică, în cadrul alegerilor interne ale PSD pentru validarea lui Liviu Dragnea ca președinte al formațiunii.

Unul dintre jurnaliști l-a întrebat pe fostul șef al social-democraților dacă nu consideră că este un risc pentru partid să aleagă un președinte care are termen într-un dosar.

„E problematică această chestiune, inclusiv această decizie a DNA. Ce să analizeze? Ce să judece la un om care își făcea datoria? Organiza prezența la referendum a unui partid! Este aberantă însăși ridicarea acestei probleme! Asta este împotriva spiritului democratic, în care partidele au un rol și deci, exponenții partidului trebuie să desfășoare o activitate concretă. Asta a fost la Dragnea. Deci, era aberantă însăși ridicarea acestei probleme!”, a răspuns Ion Iliescu.

Fostul șef al statului i-a schițat și un profil viitorului lider al PSD, considerând că va asigura o conducere calificată a partidului și că va continua un stil de conducere care s-a afirmat în ultimii ani.

„Dragnea nu-i un om nou în partid. Lucrează în conducerea partidului de mai mulți ani. A lucrat în echipă cu mai mulți președinți, deci este un om care continuă o activitate și un stil de conducere care s-a afirmat în ultimii ani de zile. Un om cu experiență organizatorică, a lucrat și în teritoriu, a lucrat și la nivel central, așa că are datele necesare pentru a asigura o conducere calificată”, a spus Ion Iliescu.

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la un an închisoare cu suspendare în dosarul referendumului, iar în prezent se află pe rol judecarea apelului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri