Iulian Fota: Guvernul nu a cerut aviz pentru CFR Marfă

Data publicării:
iulian fota RESIZE -Mediafax Foto-Mihai Dascalescu-1

„CSAT a făcut ce a solicitat Guvernul. Guvernul a solicitat introducerea pe ordinea de zi. Asta în termeni practici, reali, înseamnă o discuţie”, a explicat Iulian Fota.

„Nu pot să mă duc dincolo de hârtiile pe care Guvernul le-a semnat şi le-a trimis către CSAT. Ori hârtiile sunt foarte clare. Introducerea pe ordinea de zi înseamnă discuţie”, a mai adăugat consilierul prezidențial.

Acesta consideră că Guvernul știe ce are de făcut în continuare și că poate finaliza procesul de negociere pentru CFR Marfă.

Guvernul a transmis vineri dimineața, cu aproximativ două ore înainte de începerea ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), convocate ieri de șeful statului, Traian Băsescu, în calitate de președinte al acestui for, un comunicat prin care Executivul invocă lipsa dreptului de vot al celor desemnați să suplinească absența membrilor CSAT, în contextul în care Guvernul a intrat oficial în vacanță.

În comunicatul de presă transmis vineri dimineață, Guvernul precizează că nu a solicitat convocarea de urgență a CSAT cu privire la Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de privatizare a CFR Marfă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri