Exclusiv Kelemen: Comasarea alegerilor nu se poate face, trebuie să inventezi o criză mare. Democrația costă

Data publicării:
voturi introduse in urna
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Digi24, că ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, propusă de PNL, nu poate fi pusă în practică, decât dacă cele dintâi sunt amânate pe motiv de „criză mare, stare de urgență”. Acesta mai apreciază că argumentul liderilor din Coaliție privind războiul la graniță „este o prostie”, spunând că „democrația costă”.

„Ei au început discuțiile cu comasările mai demult, de când eram și noi în Coaliție, despre comasarea alegerilor locale, la propunerea liberalilor, cu cele parlamentare. Nu se poate. Doar dacă tu amâni alegerile locale. Pentru chestia asta trebuie să inventezi o criză mare, o stare de urgență. Eu nu cred că cineva, pentru a amâna alegerile locale, va inventa o criză. Nu cred așa ceva, fiindcă se întoarce împotriva lui.

Argumentul cu războiul la graniță este o prostie. Este populism, demagogie. Democrația costă. Dacă mergi pe această logică, la un moment dat ajungi să spui că numai trebuie să facem alegeri pentru că costă. Da, sigur! Va costa! Democrația costă peste tot. Ori faci alegeri așa cum trebuie, ori mergi pe o direcție greșită, populistă, absolut demagogică.

Un stat, dacă nu-și permite să facă alegeri așa cum trebuie, despre ce vorbim atunci? Vorbim despre un stat membru în UE. «Hai să comasăm!» De ce? Sunt mesaje și probleme diferite. La alegerile locale trebuie să vorbești despre comunitățile locale. La alegerile locale vorbești despre o viziune despre România. Nu vorbești despre lucruri regionale sau locale. Dacă le amestecăm, facem un rău percepției democratice”, a afirmat Kelemen Hunor.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri