Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni

Data publicării:
Kelemen Hunor face declarații.
Kelemen Hunor, susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Suntem pe un drum bun, însă nu așteptați minuni, mai ales în teritoriu, spune vicepremierul.

Kelemen Hunor, susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Suntem pe un drum bun, însă nu așteptați minuni, mai ales în teritoriu, spune vicepremierul. Președintele UDMR a mai spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei taxe de 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari pentru o perioadă limitată de timp: „Sunt perioade când trebuie să fii solidar cu acei cetățeni și acea societate unde faci profit și pe seamă cărora faci profit”.

„Suntem pe un drum bun”, a comentat Kelemen Hunor, marți seara, la TVR, despre relațiile între noii parteneri de guvernare.

„Sunt două partide (n.r. PNL și PSD) care ani de zile au fost adversari puternici și brutali... e nevoie de timp, de răbdare, de efort intelectual, de înțelepciune... eu cred că președinții Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au făcut un efort excepțional și până în prezent au reușit”, a adăugat Kelemen Hunor.

Totuși, încrederea se câștigă foarte greu și se pierde ușor, a declarat vicepremierul care a mai spus că problemele cele mai complicate sunt în teritoriu. Liderul UDMR le-a cerut oamenilor să nu aștepte minuni, ci responsabilitate.

„Mai este o problemă complicată în teritoriu... în anumite județe, localități, este nevoie de timp, acolo mulți au fost adversari... să nu așteptați minuni, să așteptați responsabilitate și să aveți răbdare”, a precizat Kelemen Hunor.

PNL, PSD și UDMR sunt în alianța de guvernare care a format Guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Liderul UDMR: Sunt perioade când trebuie să fii solidar cu cei pe seama cărora faci profit. Liberalii sunt mai reticenți

Președintele UDMR a mai spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei taxe de 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari pentru o perioadă limitată de timp.

„Ieri a fost o discuție scurtă și vom continua când discutăm despre buget. E vorba despre o propunere pentru o perioadă de un an, poate să fie 2, 3 ani, nu este ceva permanent. E vorba de a crește veniturile la buget într-o perioadă dificilă când ești nevoit din cauza inflației, din cauza creșterii prețurilor la energie să mai aduci la buget niște sume prin care poți să îi ajuți pe acei oameni care au nevoie de ajutor, dar în același timp trebuie să faci și investiții în sănătate, în educație, în domenii importante și atunci eu am propus această taxă. Toată lumea vorbea de taxă de solidaritate și am spus ok, dar haideți să vedem cine cu cine trebuie să fie solidar într-o astfel de perioadă. Nu este ceva uzual, trebuie o discuție și cu mediul de afaceri, au exisat deja mici discuții, unii acceptă mai ușor, alții mai greu, dar eu spun așa: O taxă de 1% din cifra de afaceri pentru o perioadă de un an, și vorbim de cifra de afaceri pentru anul 2021 (...) acest lucru înseamnă un venit important”, a declarat Kelemen Hunor, la TVR.

Conform acestuia, banii trebuie să aibă destinație clară: investiții în sănătate, în educație.

„Asta a fost discuția. Liberalii sunt în acest moment mai reticenți, nu contează, e o discuție în coaliție, dacă vom ajunge la un consens se face, dacă nu, nu. Dacă nu se ajunge la un consens atunci trebuie găsită o altă formulă, o altă sursă de venit”, a mai spus președintele UDM;.

Potrivit acestuia, taxa ar urma să fie aplicată firmelor cu o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

„Am văzut discuțiile, unii vorbesc de profit, alții de cum se poate ocoli o astfel de taxere, dar și în acest moment dacă ne uităm la profit, dacă ne uităm vedem că multe firme, nu vreau să spun că toată lumea face la fel, cum facturează pentru firma de consultanță, mentenanță, drept de folosire a nu șiu ce, până la urmă rămân cu un profit foarte mic sau fără profit. Dar până la urmă aici fac afaceri, plătesc taxe, e foarte bine, asigură locuri de muncă, e foarte bine, dar sunt perioade când trebuie să fii solidar cu acei cetățeni și acea societate unde faci profit și pe seamă cărora faci profit. Sună urât, dar trecem printr-o perioadă grea”, a mai spus Kelemen Hunor.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce au fost criticaţi Carmen şi Klaus Iohannis de Paştele ortodox! Românii au spus-o direct, după mesajele...
Digi FM
Momentul când o polițistă din Cluj îi dă cu spray lacrimogen în față colegului său. Acesta se chinuie să...
Pro FM
Câți copii are Celine Dion: "Viața mea e să fiu mamă". Fiul cel mare are 23 de ani și seamănă foarte bine cu...
Film Now
Chris Hemsworth, dezvăluiri despre rolul interpretat în „Furiosa”, prequel al filmului „Mad Max: Fury Road”...
Adevarul
Alina Kabaeva, „olimpica lui Putin", primele declaraţii după despărţire: „Dacă îți spune conducerea să nu te...
Newsweek
VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat
Digi FM
Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer. Creatorul de pantofi, primele declarații după ce a fost operat...
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și...
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit...
Film Now
Hugh Grant a înșelat-o cu o damă de companie, dar i-a rămas prieten apropiat. Elizabeth Hurley, sprijinită de...