Klaus Iohannis, iritat de declarațiile lui Cioloș despre anticipate: A sunat un clopoțel și s-a trezit

Data publicării:
klaus iohannis si dacian ciolos
Sursa: INQUAM Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis s-a referit vineri, într-o discuție informală cu jurnaliștii, la subiectul alegerilor anticipate, despre care acesta susține că sunt șanse de 50% să fie organziate anul viitor. Iohannis s-a arătat deranjat de declarațiile recente făcute de liderul PLUS, Dacian Cioloș, care a scris pe Facebook că „măcar în ceasul al doisprezecelea” președintele și PNL trebuie „să înțeleagă că singura soluție pentru salvarea României sunt alegerile anticipate”.

„A sunat un clopoțel acolo în Parlamentul European și s-a trezit? Cine vrea acum anticipate sunt doar cei din PNL și USR. Când vrei să distragi atenția de la anumite subiecte scoți asta cu alegerile anticipate și cu ungurii”, a spus președintele, într-o discuție cu jurnaliștii acreditați la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a menționat că sunt șanse de 50% pentru organziarea anticipatelor și a vorbit despre scenariile care ar putea duce acolo.

„Prima variantă este ca premierul să își dea demisia și să spună: dragi români, asta este singura cale pentru a ajunge la anticipate. A doua varianta este ca PNL să facă un pachet cu toate proiectele mari, să își asume răspunderea pe acest pachet și să vedem dacă se depune o moțiune de cenzură care să ducă la căderea guvernului”, a spus președintele.

În pachetul pe care Guvernul și-ar putea asuma răspunderea ar putea intra alegerea primarilor în două tururi și desființarea Secției Speciale.

Orban, premier și după anticipate

Dacă se va ajunge la anticipate, președintele a precizat că după alegeri îl va propune tot pe Ludovic Orban premier. De asemenea, Klaus Iohannis a spus că este mulțumit de relația pe care o are cu acesta.

„Avem o relație foarte bună. Sunt foarte mulțumit de activitatea guvernului. Mai sunt și probleme, dar trebuie să ai răbdare cu oamenii să își intre în ritm, să cunoască instituțiile”, a mai spus președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri