Klaus Iohannis: „Manifestanții au exagerat un pic”

Data publicării:
IOHANNIS TOLERANT presidency

Klaus Iohannis a declarat că persoanele care au ieșit în evidență la marșul unionist de sâmbătă „au exagerat un pic”. Președintele a precizat și că jandarmii erau „un pic nervoși”.

Ca un observator extern, trebuie să recunosc că manifestanții au exagerat un pic. Nu știu dacă putem să spunem că au provocat jandarmii, dar manifestarea avut anumite accente care nu trebuiau să fie acolo, iar jandarmii chiar un pic nervoși cred că au fost și așa se explică evoluția de acolo. În rest, manifestarea a avut loc”, a declarat Klaus Iohannis.

Despre proiectul unificării pot să spun că este un proiect de mare greutate și de-o parte și de cealaltă a Prutului. Cred că astfel de manifestări atrag atenția, dar sunt sceptic în ce privește utilitatea acestor manifestări în demersul efectiv de unificare”, a precizat șeful statului.

Bineînțeles că politicieni de-ai noștri au sărit imediat, mulți au avut diferite păreri, mulți au fost într-o notă populist-electoralistă, ceea ce este păcat. Acest deziderat nu poate fi atins decât printr-o abordare foarte serioasă, de lungă durată, fiindcă nu putem să ne imaginăm că se va întâmpla peste un an sau doi, trebuiesă fie îndeplinite anumite condiții internaționale pentru a face posibil acest demers”, a mai spus președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri