Klaus Iohannis: Nu intenționez să-mi scurtez mandatul de președinte. Vă spun mai multe despre NATO la ora 17:00

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - COTROCENI - VIZITA PRESEDINTE MUNTENEGRU - 12 MAR 20
Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la Palatul Cotreceni, că nu intenționează să-și scurteze mandatul de președinte, făcând referire la o întrebare din partea presei privind posibilitatea de a ocupa funcția de secretar general al NATO. El a mai spus că în ceea ce privește Alianța Nord-Atlantică va spune „mai multe” la o declarație de presă de la ora 17:00.

Întrebat dacă ia în calcul părăsirea mandatului de Președinte înainte de finalizarea lui pentru a ocupa funcția de secretar general al NATO, odată obținut sprijinul necesar, Klaus Iohanni a răspuns: „În ce privește NATO, știți că voi face o declarație puțin mai târziu astăzi la ora 17:00 și o să vă spun mai multe atunci, dar nu intenționez să-mi scurtez mandatul de președinte”.

Președintele Klaus Iohannis va face marți o declarație de presă pe tema NATO, de la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis a declarat, la Congresul PPE de la București, că traversăm un context „complicat și instabil” din cauza războiului din Ucraina, iar Europa se confruntă cu cea mai gravă situație de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Administrația Prezidențială a notificat, recent, țările NATO, că șeful statului român intră în cursa pentru postul de secretar general al Alianței, însă, potrivit informațiilor Digi24.ro, acesta a fost doar un demers tactic, pentru a atrage atenția că România este jucător la masa marilor negocieri și că Iohannis este un candidat viabil pentru funcțiile de top din NATO și UE.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri