Liviu Dragnea anunţă majorări de salarii începând din decembrie

Data actualizării: Data publicării:
dragnea parlament_INQUAM_Octav_Ganea_

Preşedintele PSD Liviu Dragnea anunţă, într-un mesaj pe Facebook, majorarea salariilor din Sănătate şi din Educaţie. El scrie că, începând din această lună, angajaţii din Sănătate vor primi salariile mărite cu 15%. Din ianuarie 2017, şi angajaţii din Educaţie vor beneficia de aceeaşi măsură, conform liderului PSD.

dragnea parlament_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: InqiamPhotos/Octav Ganea


Liviu Dragnea spune că îşi dorea ca în acest moment să fie deja instalat un „guvern legitim”. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, liderul PSD susţine că partidul caută soluţii pentru ca o serie de măsuri din programul de guvernare pe care l-a prezentat să fie puse în aplicare de la 1 februarie. Liviu Dragnea nu precizează ce soluţie legală care va fi aplicată pentru ca angajaţii din Sănătate să primească în decembrie salarii majorare. Din ce spune acesta, reiese că majorarea s-ar aplica veniturilor din noiembrie, care se achită în decembrie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Începând din această lună, angajații din Sănătate își vor primi salariile mărite cu 15%; de luna viitoare, cei din Educație, așa cum am promis încă din campania electorală.

Îmi doream să avem instalat, cât mai repede, un guvern #legitim. Un guvern care să adopte primele măsuri fiscale pe care le-am prezentat în Programul de guvernare #PSD și, apoi, în calendarul de implementare:
- majorarea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 lei,

- eliminarea contribuțiilor pentru sănătate pentru toate pensiile,

- reducerea prețurilor la medicamente (prin anularea HG. 800/2016 și ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul),

- scutirea de impozitul pe venit a pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 lei (peste 90% dintre pensionari),
- relansarea și extinderea programului național de sănătate pentru Hepatita C pe baza tratamentului fără interferon, inclusiv pentru pacienții cu grad de fibroză F3,

- dublarea burselor studențești la 201 lei per student.

Unele dintre ele ar fi trebuit adoptate înainte de 1 ianuarie. Cum nu avem încă un guvern votat de Parlament, în ultimele două zile am lucrat, împreună cu colegii mei, pentru a găsi soluții ca aceste măsuri, atât de așteptate de români, să fie aplicate măcar de la 1 februarie. Pentru că vreau ca românii să aibă mai mulți bani în buzunare, iar tot mai mulți să facă parte din #clasademijloc!”, a scris Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri