L. Dragnea: Nu voi promova un conflict inutil, vom merge cu o propunere care să poată fi acceptată

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea tribuna psd facebook

Liviu Dragnea a declarat într-o conferinţă de presă că propunerea pentru funcţia de premier va fi făcută pentru prima oară la Cotroceni. „Nu am de gând să promovez un conflict inutil. Vom merge cu o propunere care să poată fi acceptată şi care, din punct de vedere matematic şi politic să nu poată fi refuzată”, a declarat Liviu Dragnea.

"Prevederea din lege cu condamnaţii penal nu poate fi considerată o incompatibilitate. Nu este nici măcar o restrângere a drepturilor fundamentale, de a fi ales pentru că membrii guvernului sunt votaţi de Parlament, deci sunt aleşi.

Restrângerea implică o perioadă bine determinată în timp, acea prevedere este o abolire, o decădere pe viaţă, în nicio democraţie constituţională nu e posibil. Acea lege a fost adoptată în 2001 în guvern, fără avizul Ministerului Justiţiei. Am văzut foarte multe analize. PSD nu va iniţia nicio procedură la CCR sau în Parlament pentru a modifica acea lege. Dacă Avocatul Poporului va lua sau nu decizia de a ataca la CCR acea prevedere e doar decizia lui”, a declarat Liviu Dragnea.

El a subliniat că alianţa de guvernare e PSD plus ALDE, „nu e ezitare”.

„Privind propunerea pe care PSD o va face la consultări, nu voi face această propunere având în vedere un avantaj pentru mine, pentru Iohannis sau pentru PSD, ci în avantajul acestei ţări şi această propunere va fi făcută doar la consultări, acolo va fi făcută prima dată.

Privind reacţia lui Iohannis, cred, sper că toţi cei care au pierdut, cred că şi dumnealui, au posibilitatea să se obişnuiască cu ideea că dincolo de supărări a fost un vot care trebuie respectat.

Sunt un om responsabil, nu am de gând să promovez un conflict inutil, vom merge cu o propunere care să poată fi acceptată şi care, din punct de vedere matematic şi politic să nu poată fi refuzată.

Sper ca Iohannis să respecte votul popular şi regulile democraţiei.

Nu am de gâdn să încalc nicio lege, PSD nu va încalcă nicio lege, voi face acea propunere, care să îndeplinească condiţii legale şi constituţionale.

Iohannis nu va avea niciun motiv constituţional să refuze acea propunere. Nu e nicio listă scurtă de premieri”, a declarat Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri