Legea care elimină 102 taxe a fost promulgată

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

Preşedintele Klaus Iohannis, a promulgat legea privind eliminarea unor taxe și tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Este vorba despre legea care elimină 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-TV.

klaus iohannis declaratie cotroceni presidency

Astăzi era ultima zi a termenului legal pe care îl avea șeful statului pentru promulgarea legii.

Legea inițiată de PSD care prevede eliminarea a 102 taxe a avut un parcurs fulgerător în Parlament - mai puțin de o săptămână în Senat și doar câteva zile în Camera Deputaților. A fost votată în noiembrie, cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare.

Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională în privința legii, motivând că Parlamentul trebuia să identifice în mod concret şi sursa de finanţare necesară pentru aplicarea legii şi să găsească soluţii concrete, având în vedere faptul că eliminarea simultană a acestor taxe implică o reducere importantă a veniturilor bugetare, în condiţiile în care serviciile publice pentru care acestea se achitau trebuie prestate în continuare.

Mai mult, arăta șeful statului, sunt interziste modificări majore în fiscalitate cu 6 luni înainte de alegeri.

Curtea Constituțională a respins această sesizare, iar Klaus Iohannis a retrimis legea în Parlament pentru reexaminare. Aleșii din vechiul legislativ au votat-o însă tot în forma inițială, așa că președintele a fost nevoit să promulge legea.  

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri