Liberalii au un nou scenariu pentru intrarea în vigoare a Codului fiscal

Data publicării:
gorghiu blaga - crop fb gorghiu

Liberalii vin cu un nou scenariu pentru intrarea în vigoare a noului Cod fiscal.

Poate se aplică în două etape. De exemplu, scăderea TVA-ului. Nu merge tot, 19 la sută, de la 1 ianuarie. Poate merge 21 la sută de la 1 ianuarie, 19 la sută din iulie. Noi vrem analize clare făcute de Guvern”, a cerut Vasile Blaga, copreședintele PNL.

Liberalii spun că nu vor vota proiectul decât după ce Guvernul va prezenta calcule din care să reiasă că intrarea în vigoare a noului Cod fiscal nu va destabiliza economic ţara. Ei îşi invită colegii din Parlament la consultări pe această temă, pe 17 august.

PNL nu a spus nici măcar o secundă că nu va vota acest Cod. Am spus că îl vom vota când argumentele cifrice vor susține pachetul de relaxare fiscală”, a subliniat Alina Gorghiu, copreședinte PNL.

Fostul președinte Traian Băsescu crede că în cele din urmă Klaus Iohannis va promulga Codul fiscal aşa cum a fost adoptat de Guvernul Ponta, pentru că Parlamentul nu îl va modifica. În opinia fostului preşedinte, acest lucru va declanşa o nouă criză economică.

„Responsabilitatea faţă de stabilitatea fiscal-bugetară a României este zero la oamenii politici. Am convingerea că anul acesta, cu pomenile electorale făcute anul acesta, este echivalentul anului 2007 cu Tăriceanu. Intrarea noului Cod este echivalentul anului 2008 cu Tăriceanu. Îmi fac datoria să avertizez că 2017 va fi anul 2010 al crizei profunde cu o ţară destabilizată macroeconomic”, a declarat fostul președinte la un post de televiziune.

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament după ce s-a consultat cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nemulţumit şi el de proiectul Guvernului.

Parlamentarii se vor întoarce din vacanţă pentru a rediscuta actul normativ într-o sesiune extraordinară care va avea loc între 24 şi 26 august.

Citiți și: 

Palatul Cotroceni ar avea un plan B pentru Codul fiscal

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri