Lider ALDE, despre protestul de miercuri: Prima manifestaţie nazistă

Data actualizării: Data publicării:
protest universitate gc7

Cătălin Beciu, vicepreşedinte ALDE, a scris, pe Facebook, că protestul care a avut loc, miercuri seară, în Bucureşti, faţă de intenţia Guvernului de a adopta ordonanţa privind graţierea, reprezintă ”prima manifestaţie nazistă din ultimii 70 de ani din România”, iar participanţilor la protest le-a transmis: ”Animalelor, mi-e scârbă de voi!”.

protest universitate gc7

ACTUALIZARE 21.45. Cătălin Beciu a revenit cu o nouă postare, după ora 21.00, în care îşi argumentează susţinerile anterioare şi limbajul folosit: "Înainte să îmi analizaţi limbajul folosit în postare, la adresa manifestanţilor, vă atrag atenţia că m-au făcut mizerabil, prin scandări, la maximă audiență, pe toate televiziunile".


 

”Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România. Au iesit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii”, a scris vicepreşedintele ALDE.

El a afirmat că participanţii îi provoacă repulsie şi i-a caracterizat drept ”animale”. ”Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă. Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă... Astăzi, nu sunt sigur. Fac spume când văd nazişti. Multe spume. Jos Kovesi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi şi, în general, jos cretinii şi naziştii!”, a afirmat Cătălin Beciu.

Acesta a completat mesajul, după postarea sa pe reţeaua de socializare: ”A, ştiu că limbajul nu-i politic. Şi? Sunt om de afaceri.”

beciu postare

Cătălin Beciu a fost secretar de stat, în anul 2015, la Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri.

Aproximativ trei mii de oameni au ajuns, miercuri seară, în faţa sediului Guvernului, scandând "Demisia, demisia!", "DNA să vină să vă ia!", "Jos penalii!", "La închisoare, nu la guvernare!", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!", "Hoţii!", "România, trezeşte-te!", "PSD, ciuma roşie!", "ALDE şi cu PSD, aceeaşi mizerie!".

Protestul a început în Piaţa Universităţii, iniţial participând câteva sute de persoane. După aproape două ore, manifestanţii au plecat în marş spre Palatul Victoria, iar pe drum li s-au alăturat sute de oameni.

Peste 250 de persoane au protestat, miercuri seară, şi la Cluj-Napoca, faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului vizând graţierea şi modificările Codului penal, la un moment dat între câţiva manifestanţi şi jandarmi izbucnind un conflict, în condiţiile în care forţele de ordine le-au cerut acestora să se legitimeze, oamenii scandând ”Jandarmeria apără hoţia” şi ”Ruşine!”.

Proteste similare au loc în mai multe oraşe din ţară, între care Timişoara, Craiova şi Sibiu.

Sursa News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri