Liviu Dragnea, despre declarațiile președintelui: Încerc să nu o iau personal, mi-a pronunțat numele de foarte multe ori

Data publicării:
liviu dragnea RESIZE -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu-1

 

„Încerc să nu o iau personal, pentru că mi-a pronunţat numele de foarte multe ori. Despre așa-zisele posibilități de de finanțare a proiectelor din fonduri europene, președintele a spus că ar fi trebuit să punem primarii să facă proiecte care să fie finantațe de anul viitor. Am o veste bună, primarii și șefii de consilii județene sunt pregătiți cu astfel de proiecte”, a spus Liviu Dragnea.

Afirmația sa vine după ce președintele Traian Băsescu a declarat că, în loc să crească accizele la carburanți, Guvernul ar trebui să taie „de la excesul de repartizare bugetarp care este la Ministerului Dezvoltării, la Dragnea”.

„Sunt resurse care înseamnă rezerve plantate în diverse locuri din bugetul de stat, în mod deosebit se găsesc la capitolul serviciul datoriei, la dobânzi, unde sunt cel puțin 600 de milioane în plus. Deci 1,5 miliarde de la Dragnea trebuie tăiate și 600 milioane de la serviciul datoriei, adică 2,1 miliarde față de 2,28 miliarde cât s-ar obține prin creșterea accizei”, a spus președintele.

„De ce insist să se facă tăieri de la domnul Dragnea: pentru că aceștia sunt bani electorali, destinați mobilizării primarilor pentru a fi mobilizați pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale. Se pare că mulți primari numai așa funcționează, dacă primesc fisele în tonomat, altfel nu cântă la alegeri”, a mai spus el.

Liviu Dragnea a precizat, în ceea ce privește ministerul pe care îl conduce, suma care ar trebui comparată cu bugetul din anii precedenți este de 800 de milioane de lei, care reprezintă banii pentru dezvoltare. „Tot ce era la mediu, la Secretariarul General al Guvernului, toate au fost prinse într-un singur program. Suma a fost de 1,4 miliarde”, a spus Liviu Dragnea.

Viceremierul a adăugat că banii nu vor fi dați pe criterii politice și că cei mai mulți bani vor ajunge tocmai la primarii PDL, pentru că ei au început cele mai multe proiecte în anii trecuți, iar acestea vor primi fonduri pentru a fi finalizate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri