Ludovic Orban: E război între PSD şi companii

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban fb

Coaliţia de guvernare şi companiile care investesc în Românie sunt în război. Este ceea ce spune preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Invitat la emisiunea "În faţa ta", liderul liberalilor a explicat că PSD doreşte ca populaţia să rămână sărăcă, lipsită de educaţie şi informare, pentru că aşa îşi asigură electoratul.

Ludovic Orban: „E un război clar între cei care conduc azi România şi companii. Cooperativa vechililor roşii îşi doreşte ca, în România, o parte cât mai mare a populaţiei să stea în sărăcie, lipsa de educaţie şi de informare. Acest electorat devine electprat captiv care îi votează. Ei ştiu foarte clar că orice companie care aduce o investiţie creează locuri de muncă, generează valoare adăugată, venituri la buget, măreşte numărul de oameni care trăiesc pe propriile picioare”.

În acest sens, el a atras atenţia că ”impozitul pe cifra de afaceri este o calamitate, o nebunie”.

”Va avea nişte efecte pe care nu le putem anticipa astăzi. Foarte mulţi investitori din România se vor reloca pentru că nu vor accepta să plătească impozitul. Ei când au venit aici au venit pe o anumită structură fiscală, pe un anumit cost determinat de taxele şi impozitele plătite (...) Îşi vor închide porţile zeci de mii de companii pentru că în momentul în care impozitezi cifra de afaceri foarte multe companii le vei duce pe pierdere, iar cele care nu-şi vor închide porţile o să apeleze la diferite măsuri de reducere a costrurilor şi primele costuri o să fie cele cu salariile. S-ar putea să ducă la pierderea locurilor de muncă masivă plus frânezi dezvoltarea companiilor”, a explicat Orban afirmând că PNL se va lupta prin toate măsurile legale şi constituţionale pentru a împiedica aplicarea unui astfel de impozit.

Şeful PNL a mai ţinut să puncteze că între ceeea ce social-democraţii le-au spus românilor când le-au cerut votul în iarnă şi ceea ce se regăseşte în programul de guvernare este o diferenţă de la cer la pământ.

”În campanie nicio vorbă despre impozitul pe gospodării pe care acum l-au rebotezat impozit pentru persoanele fizice pe venitul global, dar e tot povestea cu impozitul pe gospăodării, adică o sa numere găini, vaci, ouăle găinilor. O să încerce să impoziteze orice produce venit. Nimic în campanie pe impozitul pe cifra de afaceri, nimic de taxa de solidaritate, nimic de nebunia noului ministru al Finanţelor de desfiinţare a pilonului II de pensii”, a afirmat Orban, precizând că după părearea sa se va ajunge la naţionalizarea pilonului II de pensii.

El a precizat că acest lucru ar însemna ”o catastrofă”.

”Sunt banii dumneavoastră, sunt banii mei cu care noi putem obţine un supliment de pensie în momentul în care vom ajunge la vârsta pensionării. Înseamnă dispariţia banilor aceştia din circuitul econominc pentru că banii aceştia sunt investiţi”, a precizat liderul PNL.

Urmăriți AICI interviul integral cu Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri