Ludovic Orban: Mihai Tudose nu are niciuna dintre calitățile necesare de a conduce un guvern

Data publicării:
ludovic orban fb

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara, într-o emisiune televizată, că premierul desemnat, Mihai Tudose, nu îndeplinește calitățile necesare pentru a conduce un viitor guvern și că este convins că performanța viitorului Executiv "va fi la fel de slabă ca și performanța fostului guvern".

"Nu am absolut niciun fel de încredere în actualul partid de guvernământ, iar persoana propusă este o persoană care, după părerea mea, nu are niciuna dintre calitățile necesare de a conduce un guvern, dar ei beneficiază de o majoritate parlamentară. (...) Eu sunt convins că performanța guvernului, în cazul în care va fi învestit, va fi la fel de slabă ca și performanța fostului guvern, iar în privința domnului Tudose nu văd de ce ar putea fi un premier bun, atâta timp cât sub analiza lui Dragnea a fost un ministru al economiei prost, care nu a îndeplinit niciuna dintre cele 19 măsuri prevăzute în programul de guvernare", a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Liderul liberal a spus, în același timp, că o continuare a crizei politice ar fi afectat atât economia, cât și imaginea externă a României.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că îl desemnează pe social-democratul Mihai Tudose ca prim-ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri